Změna místa ryba jistá

První, vícedenní výpravu za kapry jsme s Iržim letos naplánovali od 1. do 5.dubna na Pálavu, na jezero č.7, kam jsme vyrazili společně s klukama ze Syrovic, s Mišákem, Kašpecem a Babókem. Jelikož kluci už na tomto místě párkrát lovili, rídili jsme se podle nich. Kluci dorazili na místo ve čtvrtek o něco dríve.My jsme se na místo dostali asi o dvě hodiny později (okolo18:00) za pomoci Mišákovi navigace po telefonu.Rozhodli jsme se pro místo asi 50m od kluků, kterí neváhali a zabrali krásný flek naproti malému ostrůvku.

Po rozbalení náradí a postavení bivaku začalo pršet, takže vše stíháme za pět dvanáct.Už se pomalu stmívá, a tak ani nezakrmujem jen trochu cukrujem hladinu kobrou.Pred námi se nenachází nic zajímavého, jen asi 70m od brehu je staré, trochu zanesené koryto a tak jsme montáže nahazovali tam.Hloubka je zde 1,5m.Ještě večer se Jirkovi stačil oběsit na prut cejn jak sloní ucho. Kluci vedle chytají na krmelce a tak se jim v pátek cejni pěkně rozjíždějí.Jeden lopaťák vedle druhýho, ale kapri porád nic.

Jelikož sedíme blízko prítoku, kde teče stále studená voda, má voda pouhých 6 stupňů,a tak si ríkám, že to nebude na kapry zrovna to nejlepší místo.V sobotu tahá Kašpec na feeder malého kapríka a partije chlápků vedle nás také jednoho okolo 70cm.I pres to si začínám pohrávat s myšlenkou, že se sIržim premístíme jinam.Z vody také začínáme tahat kusy trávy, která byla na dně, což nás ještě utvrzuje o změně místa.Kluci nám radí slepá ramena u Věstonic a tak bylo rozhodnuto!Balíme věci a ještě dopoledne prejíždíme.Během půl hodiny stojíme na mostě a máme na výběr dvě ramena.Po rozmluvě s kamarádem, který sem často jezdí chytat vybíráme krásné místo, které nám poradil.Znovu rozbalujeme bivak, pruty, zakrmujeme atd.Asi tak po dvou hodinách mám na halibutku první jízdu.Po chvilce je venku šupináček asi 45cm.Večer za námi prijíždí si zachytat kamarád Ondra, který nám poradil toho místo.Dalšího záběru jsme se dočkali až druhý den dopoledne.Během dne se kapríci pěkně rozjeli.Zamilovali si nástrahy obalené v práškovém dipu jahoda od Imperial Baits, ale velikost kaprů buhužel neprekročila 50cm.

Zkoušíme i větší nástrahy.Ondrovi kamarádi nás pravidelně zásobují výborným vínem, bez kterého by to na Pálavě nebylo ono.Večer zdolává Ondra kapríka asi 55cm.Je pred námi poslední noc.

Jsou Velikonoce, den odjezdu a my se probouzíme do vydatného deště, který nám výrazně znepríjemňuje balení.Dopoledne zdoláváme ještě pár kapríků stále stejné sorty jako doposud.Zrovna když odnáším věci do auta rozjíždí se mi pravý prut.Ondra zasekává, já pribíhám a zdolávám kapra.Zprvu jsme si mysleli, že poslední kapr prekoná alespoň 70cm, ale krásný, vysoký a hlavně bojovný lysec neměl ani 60cm.I pres to jsem spokojený a na Iržim šlo vidět, že taky, poněvadž jsme prozkoumali během první výpravy hned dva nové revíry a prožili krásné dny na rybách s práteli.I kapríci byli pri chuti, ačkoliv jen na druhém místě.

Ne nadarmo se ríká: „Líný rybár, holé neštěstí “.Okolo tretí odpoledne opouštíme místo a letíme v naložené astre plné mokrých věcí směr MB…

S pozdravem a práním porádných lokomotiv na prutě do nadcházející sezóny, Tomáš Kosík

První, vícedenní výpravu za kapry jsme Iržim letos naplánovali od 1. do 5.dubna na Pálavu, na jezero č.7, kam jsme vyrazili společně sklukama ze Syrovic, s Mišákem, Kašpecem a Babókem.Jelikož kluci už na tomto místě párkrát lovili, rídili jsme se podle nich.Kluci dorazili na místo ve čtvrtek o něco dríve.My jsme se na místo dostali asi o dvě hodiny později (okolo18:00) za pomoci Mišákovi navigace po telefonu.Rozhodli jsme se pro místo asi 50m od kluků, kterí neváhali a zabrali krásný flek naproti malému ostrůvku.Po rozbalení náradí a postavení bivaku začalo pršet, takže vše stíháme za pět dvanáct.

Už se pomalu stmívá, a tak ani nezakrmujem jen trochu cukrujem hladinu kobrou.Pred námi se nenachází nic zajímavého, jen asi 70m od brehu je staré, trochu zanesené koryto a tak jsme montáže nahazovali tam.Hloubka je zde 1,5m.Ještě večer se Jirkovi stačil oběsit na prut cejn jak sloní ucho. Kluci vedle chytají na krmelce a tak se jim vpátek cejni pěkně rozjíždějí.Jeden lopaťák vedle druhýho, ale kapri porád nic.

Jelikož sedíme blízko prítoku, kde teče stále studená voda, má voda pouhých 6 stupňů,a tak si ríkám, že to nebude na kapry zrovna to nejlepší místo.V sobotu tahá Kašpec na feeder malého kapríka a partije chlápků vedle nás také jednoho okolo 70cm.I pres to si začínám pohrávat s myšlenkou, že se sIržim premístíme jinam.Z vody také začínáme tahat kusy trávy, která byla na dně, což nás ještě utvrzuje o změně místa.Kluci nám radí slepá ramena u Věstonic a tak bylo rozhodnuto!Balíme věci a ještě dopoledne prejíždíme.Během půl hodiny stojíme na mostě a máme na výběr dvě ramena.Po rozmluvě skamarádem, který sem často jezdí chytat vybíráme krásné místo, které nám poradil.Znovu rozbalujeme bivak, pruty, zakrmujeme atd.Asi tak po dvou hodinách mám na halibutku první jízdu.Po chvilce je venku šupináček asi 45cm.Večer za námi prijíždí si zachytat kamarád Ondra, který nám poradil toho místo.

Dalšího záběru jsme se dočkali až druhý den dopoledne.Během dne se kapríci pěkně rozjeli.Zamilovali si nástrahy obalené vpráškovém dipu jahoda od Imperial Baits, ale velikost kaprů buhužel neprekročila 50cm.

Zkoušíme i větší nástrahy.Ondrovi kamarádi nás pravidelně zásobují výborným vínem, bez kterého by to na Pálavě nebylo ono.Večer zdolává Ondra kapríka asi 55cm.Je pred námi poslední noc.Jsou Velikonoce, den odjezdu a my se probouzíme do vydatného deště, který nám výrazně znepríjemňuje balení.Dopoledne zdoláváme ještě pár kapríků stále stejné sorty jako doposud.Zrovna když odnáším věci do auta rozjíždí se mi pravý prut.Ondra zasekává, já pribíhám a zdolávám kapra.Zprvu jsme si mysleli, že poslední kapr prekoná alespoň 70cm, ale krásný, vysoký a hlavně bojovný lysec neměl ani 60cm.I pres to jsem spokojený a na Iržim šlo vidět, že taky, poněvadž jsme prozkoumali během první výpravy hned dva nové revíry a prožili krásné dny na rybách spráteli.

I kapríci byli pri chuti, ačkoliv jen na druhém místě.Ne nadarmo se ríká: „Líný rybár, holé neštěstí “.Okolo tretí odpoledne opouštíme místo a letíme vnaložené astre plné mokrých věcí směr MB…

pozdravem a práním porádných lokomotiv na prutě do nadcházející sezóny, Tomáš Kosík

Sdílet: 

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img> <iframe>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img>
  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ověření zda jste člověk nebo webový robot