Víkend na D7

Na víkend 18. – 20.5. jsme měli s Harym domluvenou výpravu na prítok k Drnholci. Na místě jsme ale zjistili, že to asi nebude zrovna teď to pravé orechové, a tak vyrážíme směr D7, na které už chytají kluci ze Syrovic. Sedli jsme si na jedno z míst, které na nás zbylo. Místo špatně prístupné, z obou stran rákos a místo akorát na čtyri tyčky a když to vezme větší kapr, tak za ním budeme muset běžet vodou, no prostě pohodlí na prd, ale strategicky super, protože jsme na špici a fouká na nás krásnej vítr. Nahazujem až v 8hod. večer a krmíme asi půl kg Snipera jen kobrou. Brodíme několik metrů do vody abychom dál nahodili. Do půlnoci se nám podarilo dostat na brech pár kaprů do 65cm.

Ráno jsme si od kluků půjčili člun na zakrmení. Hary urputně bojuje s malým člunkem ve vlnách a já ho naviguju. Zakrmeno. Sniper zalitý AKčkem, pelety a trochu partiklu. Během odpoledne se nám darí zase několik kaprů do 65cm a Harymu krásnej lysec 70cm pres 7 kg. Sniper začíná bodovat. Vítr zesiluje a fouká prímo na nás. K večeru aktivita ryb padá na nulu, ikdyž stále fouká. Znovu si půjčujeme člun a zakrmujeme Sniperem a peletama na hranici dohozu. Do 9.hod večer mají kapri pauzu, ale potom začíná kolotoč záběrů, který jsme na svazovce dlouho nezažili. Sniper začal kaprům, kterí najeli na naše krmné místo v hojném počtu šmakovat a my jen taháme, podebíráme a nahazujeme. Double záběry nejsou výjímkou a v jednu chvíli se nám rozjíždějí i 3pruty naráz.

Většina kaprů je 50-70cm, ale podarilo se nám zdolat i 3kusy nad 70cm, z toho nej měl 77cm a skoro 9kg. Bohužel několik pěknejch kousků končí v rákosu, který nám dělá problémy. Každýho většího kapra zdoláváme po pás ve vodě aby tam nezajel, ale někdy se mu to povede.

Harymu berou ty větší kousky a mě spíš ty menší. Voláme klukům ať nám jdou vyfotit pěknýho lysce a šupináče. Kroutí hlavou jak nám to tady jezdí, protože oni sedí asi o 100m nalevo směrem do zátoky kam vítr nefoukal a moc to tam nejde. V zápalu boje jsme ani nezjistili, že už je po 12, a tak stahujem pruty až po 1hod, ale neradi, protože to byla úžasná série. Co nahozený prut to do 10min ryba. Ráno po 4.hod nahazujem, ale záběry ustali a máme akorát jeden od malýho. Pomalu balíme a v 10hod. dopoledne odjíždíme domů. Sniper v AK opět nezklamal a dokazuje, že je na podobný víkendovky neprekonatelný. Zážitek to byl parádní a myslím, že jak to půjde tak se sem ještě letos vrátíme.

S pozdravem Tomasson

Sdílet: 

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img> <iframe>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img>
  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ověření zda jste člověk nebo webový robot