Ukončení sezóny 2013

Poslední víkend tohoto roku naskytl neplánovanou výpravu. Rybník už byl sice celý pod ledem, ale po oteplení z poloviny roztál. Po příjezdu jsme neměli moc na výběr kvůli ledu a tak jsme usedli na místo s největší plochou, kde jsme mohli nahazovat maximálně do vzdálenosti cca 60m.

Postavili jsme bivaky a domluvili jsme se, že každý bude zkoušet něco jiného pod háčkem.

Sotva se začalo stmívat a ze slunného dne se během chvíle stal mrazivý večer a teplota šla rapidně pod nula stupňů. Po pár hodinách jsme zjistili, že rybník je už celý pod ledem a tak jsme naštvaně zalehli do spacáků s myšlenkou, že ráno budeme balit a pojedeme domů.

Naštěstí se kolem půlnoci zatáhlo a oteplilo se, nastala mlha a nešlo vidět ani na krok. K tomu se přidal vítr a do rána jsme opět měli svůj úsek od tenkého ledu volný a nemuseli jsme balit!

Ráno vykouklo sluníčko a bylo počasí jak na jaře. Radost nás přešla ve chvíli, kdy na okraji odtál slabší led a celá ledová plocha ve větru přijela před nás a mi museli smotat pruty a čekat, co se bude dít. Nakonec nám nezbylo nic jiného, než sednout do lodě a zaseklý led porozbíjet.

Byla to pěkná fuška – led měl místy skoro 2cm, ale povedlo se a led odjel po větru pryč a mi měli před sebou neomezený prostor.

Zakrmovali jsme spombou a kobrou od Lastie euroboiliesem fruit mix a ekonom boilies fruit coctail, pod háčkem jsme zkoušeli vše možné a nejvíc fungoval panáček pop up jahoda a 14mm magic rapsbery – vše trošku ořezané a s pastou HNV té stejné příchutě. Nějaké záběry chodily i na L38winter.

Podařilo se mě celkem 5 záběrů, co se daly přiseknout. Jeden kapr k 6kg se podíval na podložku, jeden záběr do prázdna, jeden záběr, kdy mě kapr upadl a dva cejni a k tomu nějaký ten pípanec.

Béďovi se dařilo více - zdolal kapra přes 7 kg a ještě jednoho k 60cm a jesetera k 80cm a 3 cejny a nějaký ten pípanec.

Škoda, že než jsme našli, co konečně funguje a měli před sebou prostor, museli jsme balit a v nejlepším odjet domů. Za dva dny je konec roku, tak bychom chtěli popřát všem hodně zdraví a slušným rybářům hodně nafocených ryb.

S pozdravem za Lastii a RKMB David Sedláček a Bedřich Svoboda.

Sdílet: 

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img> <iframe>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img>
  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ověření zda jste člověk nebo webový robot