Tradiční předvánoční dírkovačka
Jako již tradičně jsme se s kamarády a s Jarikem dohodli, že vyrazíme na dírky. Náš výběr nám bohužel prekazilo zrušení lovu, v námi zvolený den, na loni navštíveném rybníku v Bransouzích. Volby padla tedy na Nový rybník v Čáslavicích.
Pri našem príjezdu se již na ledě pohybovalo několik lovců a bylo vidět, že ryby nehýrí aktivitou. Zkoušeli jsme vše možné i nemožné. Nakonec si každý z nás preci jen vytáhl aspoň jednoho sivena. Nejúčinější nástrahou byl cárek rybky.
Rybky jsme odnesli a pripravili následujícím způsobem.
Siveny zbavíme vnitrností a omyjeme. Pripravíme si deset stredně velkých cibulí a na hrubo nakrájíme. Dále budeme potrebovat slaninu, máslo, korení na ryby a sůl.
Dno zapíkací mísy zasypeme vrstvou cibule.
Siveny osolíme, okoreníme a z prudka osmahneme na pánvi.
Vyjmemem z pánve, zabalíme do slaniny a pridáme máslo.
Následuje poslední vrstva cibule.
V troubě pečeme na 250 stupňů zhruba 45 minut. Dle velikosti rybek.
Pak už zbývá poprát jen DOBROU CHUŤ
mishak
Přidat komentář