Sezóna 2021

 
 
Posílám dodatečně průřez moji loňskou sezónou 2021.
 
Na domácí přehradě nebyl začátek sezóny zrovna nejlepší. Velké množství záběrů, ale velikost kaprů převážně do 70cm. První vlaštovkou byl srpnový velký lysec, který byl zároveň můj největší lysec z této vody. Od té doby se začalo blýskat na lepší časy, ale nejlepší období na mě čekalo v podstatě až na sklonku sezóny v říjnu, listopadu a na začátku prosince. Hladina přehrady se stále držela na přijatelné míře pro toto období, tak se zde ryby zdržely až skoro do zámrzu. Povedl se i pěkný kousek na sněhu. Největší kapr měl 15,5kg a povedlo se hodně kaprů 10kg+ avšak před očima mám stále velkého šupináče , kterého jsem ztratil kousek od podběráku díky prasklému obratliku. Odhadem 16-18kg. Škoda :-). Podnikl jsem také na konci sezóny několik vycházek za dravci, převážně lov z lodě. Povedlo se několik candátů a okounů různých velikostí. Candáty bylo kolikrát těžké vystopovat, a i přes znalost revíru byli rytíři pěkně náladový.
 
Labe
Na konci září jsem již tradičně se Standem vyrazil opět na řeku Labe. Tentokrát s námi nebyl Jirka z časových důvodů, tak jsme strávili týden jen ve dvou. Vyzkoušeli jsme pro nás nové místo a po jednom dni tápání se začali projevovat první výsledky a záběry od kaprů přicházeli pravidelně. Lovil jsem blízko vázek, a tak jsem bohužel o dost ryb přišel, ale i tak se mi většinu podařilo zdolat a největší měl krásných 16,5kg. Asi 10ks bylo v rozmezí 8-12kg. Standovi se podařil sumik 120cm. Příště bychom chtěli vyzkoušet asi zase nějaké nové místo na této krásné řece, tentokrát v nějakém klidném pásmu :-). 
Absolvoval jsem taky několik závodů a docela se dařilo. V květnu jsme s Béďem udělali 12 místo z 65 na Hadině. V létě jsem zkusil poprvé rybník Arnolec a bylo z toho nakonec 5.misto a sektor, tento závod byl pro dvojce na dva pruty a já jsem ho nakonec absolvoval sám. V srpnu jsem s kamarádem Jirkem zkusil Bohušice 64h těžba. Skončili jsme na krásném 3.miste a nachytali víc jak půl tuny. A na konec sezóny se podařilo 1.misto na našich Rkmb závodech Rkmb lake spin v těžké konkurenci. Měl jsem Vojtu jako parťáka, který svůj um ve vláčce dokáže vždy přetavit v nějaký úlovek, takže je člověk hned klidnější s takovým parťákem. Chytili jsme 4 druhy dravců s celkovou délkou 161,5cm ! Příští rok se to pokusíme zopakovat :-). 
 
Součástí loňské sezóny byli samozřejmě také nepovedené výpravy, které k tomu bezesporu patří a díky kterým se člověk v podstatě pořád zlepšuje :-). 
 
Ať to v roce 2022 jezdííí...
S pozdravem Tomasson 
Sdílet: