Půldenní výprava

Moje letošní první vycházky směřovali jen na dvě, tři hodinky s feederem či splávkem na malé revíry, ale tentokrát už nastal čas vytáhnout děličky a zkusit přelstím nějakého většího kapříka.

Času opět nebylo moc, ani přes noc jsem nemohl vyrazit, tak mi musel stačit jen čas od rána do večera na nedalekém rybníku.

Brzi ráno, hned po příjezdu jsem si rozkrmil místo kousek od břehu Euroboiliem, Economic boiliem a troškou Diamond švestka a Silver broskev/chobotnice. Pod háček jsem dal Diamond 14mm v dipu švestka s qeen peletkou a na druhý ořezanou Brosk.chob. obalenou těstem stejné příchutě.

První záběr přišel asi po dvou hodinách a hned to byla pěkná ryba podle tahu, ale ani jsem ji neviděl. U břehu to kapr uřízl u nějaký kámen. Velká škoda! Za nedlouho mi přichází další záběr a je to vysoký lysec okolo 65cm a ten mi padá kousek od podběráku. To ten den teda pěkně začíná! Do oběda zdolávám několik kaprů okolo 60cm. Místo jsem stále dokrmoval boiliem a trochou řepky. Odpoledne se podařilo i pár pěkných lysců mezi 6-7kg a několik menších ryb. Záběry byly skoro všechny do padáku. Na večer musím balit a odjíždím domů.

Byl to pěkný den, i počasí přálo a určitě se sem někdy vrátím.

S pozdravem za Lastii Tomasson

Sdílet: