První víkendovka

V polovině dubna jsem podnikl svou letošní první víkendovku na oblíbenou svazovku. Počasí se už umoudřilo a teploty letí rapidně nahoru, ale voda je ještě dost studená.

Dva dny před samotným lovem jsem si byl místo prohodit trochou napůlených kuliček a partiklem a doufal jsem, že zaujmu kolem projíždějící kapry, kteří pojedou směr přítok do mělčí vody. Volba boilie byla jasná a to koření jatra vlastní vyroby velikost 20mm.

V pátek navečer jsem přijel na místo a zanedlouho jsem měl pruty vyvezené. Na každý jsem přihodil tři hrsti napůlených kuliček 20mm a lopatku řepky. Jeden ve 2m a druhý v 1,5m hlouce. Na jeden jsem dal kořeni játra s plovkou a na druhy jednu 20mm kulicku v odlehčené verzi. Za pár hodin jsem dostal záběr od tlouště, kteří tady v tuhle dobu rádi řádí. Večer zabral kapřík okolo 50cm. Ráno kolem půl 6 jsem dostal brutální jízdu a po dlouhém souboji jsem podebral krásného lysce, kterého jsem tady už dlouho nechytil. 81cm a 10,6kg. Co víc si na začátek sezony přát? Kapr zabral na odlehčenou kuličku v 1,5m hloubce. Potom už jen jelci a cejni a pár menších kapříků.

S pozdravem Tomasson

Sdílet: