PRVNÍ VÍKENDOVKA

Tak a je to tady! Ledy na většině revírů jsou pryč a ve vzduchu jsou cítit první zážitky u vody. Já jsem první výpravu podnikl společně sHarym na slepé rameno pod Pálavské vrchy.Původně jsme sice měli vyrazit na reku Dyji, ale několik dní pred naším odjezdem vytrvale pršelo, a tak když jsme vpátek dorazili na reku zjistili jsme, že se stala prakticky nechytatelnou. Jako plán B jsme měli vzáloze slepé rameno a tak jsme vyjeli tam. Vpátek stále pršelo a my rozbalovali věci vdešti. Na revíru nebyla ani noha a tak jsme si mohli vybrat jaké místo chceme. Zapíchli jsme to naproti zatopeným starým stromům, rozbalili bivak, pruty a začali pripravovat něco dobrého pro kapríky. V týdnu jsme si byli pro nějaké dobroty od Bestbaits, které mají u nás premiéru. Do kyblíku krájím na čtvrtky několik hrstí boilie Sniper a Bigboy, pridávám CSL peletky , kukuričku a trochu polévám AK Sniper. Už je skoro tma a Hary jim to tam servíruje lopatkou. Pod háček dáváme okrájené kuličky splovoučkou nebo peletky obalené těstem Sniper nebo Bigboy. Večer stále prší. Hary má první záběr padák, který neproměňuje. Za nedlouho však má jízdu a je to první kaprík okolo 50cm.

Než jdeme spát tak se mu darí ještě dva záběry, jeden mu padá a druhy je šupi k60cm, já jsem jeden záběr promarnil.

Ráno už neprší, ale fouká silný vítr. Hary zahajuje den dalším kapríkem okolo 50cm.

Během dne jsou docela pri chuti a Hary má vpodvečer na kontě sedmého a nějaké záběry pozbyl. Moje místo jako by bylo mrtvé a tak se rozhoduji to změnit a na večer rozkrmuji dvě místa podél našeho brehu, jedno napravo od nás u zatopeného kere a druhé docela daleko asi 50m nalevo u padlého stromu. Hary má dalšího kapríka asi 45cm. Nakonec se i já dočkávám záběru od lysce něco pres 50 na pravý prut.

Asi za půl hodinky mám další záběr, ale ten končí vítězně pro rybu. Jdeme spát. Vneděli ráno je počasí jak vymalované a my balíme pomalu věci. Myslel jsem si, když se udělá pěkně, že bude víc záběrů, ale bylo to presně naopak. Do našeho odjezdu jsme neměli ani píp. Žádný se s námi nechtěl rozloučit. Skóre je 9ks od 40 do 60cm. Po první výpravě odjíždíme spokojeni a už strádáme plány na nějakou príští.

Tomasson preje všem do nové sezóny hodně pěkných zážitků u vody a nějakou lokomotivu na prutě….. J Zdarec

Sdílet: 

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img> <iframe>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img>
  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ověření zda jste člověk nebo webový robot