První místo na RKMB PRESTIGE CUPu 2017

Na tento závod se sjelo na bohušický rybník 18 týmů z okruhu našich známých a kamarádů
Výrazná změna v pravidlech oproti minulému ročníky byla bodování na 5 nejtěžších ryb. S Harym jsme se na tuto změnu těšili a byli jsme zvědaví jak bude závod probíhat. Díky tomu jsme také upravili taktiku oproti jiným závodům např. na Dešné. Naváleli jsme si vlastní boilie o průměru 20 ale hlavně převážně 24mm Kořeněná játra a Ančovička. Připravili jsme si taky pár kg pelet a jen malinko řepky.
Vylosovali jsme místo č. 14 na hrázi. Říkáme si, že mohlo být i hůř, ale na druhou stranu i líp.
Měli jsme hromadu času si vše nachystat, protože se začínalo až v sobotu brzy ráno, a tak připravujem návazce atd. Mohlo se chytat i v noci, ale my raději udržujeme na místě klid a jen krmíme dávkou pelet a játrama 24mm. Počasí si dělá co chce, chvíli prší a pak zase svítí slunce a fouká vítr. Ten naštěstí fouká na nás.  Ráno nahazujeme a krmíme další dávku jater a ančovičky 24mm jen kobrou a pelet už jen trochu. Za nedlouho se dostavují záběry. Víme, že je zde hromada menších kaprů, a tak neočekáváme hned na začátek záběry od větších, ale i tak přišel už během dopoledne kapr okolo 8kg, což už je tady pěkná ryba. Zanedlouho máme kartu naplňenou rybami 5kg+ a teď už jen přepisovat ryby za větší. Dorostenci začali poměrně dost otravovat, ale naštěstí se mezi ně vždy pravidělně zaplete nějaký větší a my postupně přepisujem své úlovky a navyšujeme skore. Večer se dozvídáme, že jsme na průběžném prvním místě. Naše taktika funguje a tak ji budeme držet až do konce. Krmíme pravidelně po malých dávkách jen kobrou. V noci a brzy ráno se chytli i nějaké větší ryby přes 10kg. Takovou bysme také potřebovali aby nás uklidnila. Naše skore sice není špatné, máme něco okolo 40kg, protože se nám v noci podařilo i pár kousků k 9kg, ale do konce závody zbývá ještě několik hodin a může se vše zmněnit.  Do konce závodu přepisujeme na kontě jestě dvě ryby a tak máme všechny kousky okolo 9kg což není vůbec špatné, ale uvidíme, ke konci závodu se ještě něco pochytalo. 
Při vyhlášení zaznívají naše jména jako poslední. 1. místo je doma! Se součtem 5ti ryb máme 43,59kg a druhé místo na nás strácí ještě nějakých 5kg. Jako nástraha dominovala kořeněná játra 20 i 24mm nejprve v rozpustné verzi, na kterou jsme dělali hodně záběrů, ale tu jsme museli později vyměnit za klasickou kouli nejlépe předmočenou, na tu brali i ti větší kousci které jsme potřebovali. Ančovička také pochytala pěkné ryby. 
Už teď se těšíme na další ročník.
S pozdravem Tomasson a Hary
 
Sdílet: