Prodloužený víkend na přehradě

Minulí týden jsem se porád nemohl rozhodnout kam vyrazit na vícedenní výpravu za kapry.Chtěl jsem pokusit štěstí na oblíbené rece, ale velmi vysoký stav vody mi kazí plány.V úvahu pricházejí dvě alternativy.Jedna znich je vypravit se na pálavské slepé rameno a druhá je můj nejoblíbenější revír nedaleká prehrada.Po domluvě sněkolika kamarády sklubu zvítězila prehrada.Nyní zbývá už jen nahlásit si na pátek dovolenou a začít sprípravami.

Květošek,skterým jsem se také domluvil na výpravě, vyráží už vúterý.Ve čtvrtek, vden mého odjezdu, dostávám smsku od Květoška že berou menší kapríci a jeden větší mu zajel do vázky.To jen pridává na mé nervozitě(každý zná to svědění dlaníJ).Po príjezdu ihned nahazuji pruty do krmného místa, které se nachází asi 30m od brehu, kde je hloubka okolo 5m.Na jeden prut podvazuji peletu skukuricí a na druhý dávám masňáky. Do večera se nám darí zdolat několik kaprích dorostenců od 30 do 45cm.Je 23:45, Květošek už spí, a já se pomalu chystám stáhnout pruty když vtom najednou pípne pravý prut a prilepí se swinger.Po záseku si kapr bere docela dost vlasce, což mi dává tušit, že bude větší než ty predchozí.Po krásném boji vidím ve světle čelovky pěkného lysce.Za pomocí mé prítelkyně, která za námi prijela, se mi darí kapra podebrat.Míra kapra je 66cm a cca 6kg, ale jeho velké rádkové šupiny zněj dělají klenot této prehrady.

Po zdokumentování plave kapr zase domů.Ráno vstávám až něco po 8hodině,Květošek už má 7.kapra od 30 do 50cm.Mě se také darí nějakého zdolat.Dopoledne se zatahuje obloha a prichází vydatná průtrž mračen.Kapríci porád berou a najednou mi prichází pěkná jízda a hned po kontaktu srybou vím, že je to jeden ztěch větších.Bohužel mi po chvíli padá zháčku. Skoda.Okolo poledne se Květoškovi poštěstili na rybičku dva krásní candáti 50 a 54cm.

Odpoledne prijíždějí další vydry.Nejprve prijíždí Ondra(Brčo), následuje ho Jirka sprítelkyní a nakonec Standa. Ryby se stáhli trochu víc na hloubku a tak krmíme a nahazujeme dál.Jirka se snaží bójkou podráždit nějakého toho sumečka, ale nahazuje i na kapra.V podvečer mu prichází jízda na peletu solihní.Nejprve kapr jde poměrně snadno ke brehu, ale potom jak kdyby ožil a začíná nekonečné kličkování pod brehem.Během asi 10minut končí vpodběráku krásný šupík 74cm.Paráda!Tak vyfotit, pusa, plav a pošli další.

Do večera se toho bohužel moc nedělo jen pár cejnů a menších kapríků.I vsobotu ráno se občas splete malej kaprík nebo cejn.Bohužel pro mě,musím odjetdomů.Květošek,Standa a Jirka sDančou zůstávají.Je neděle a já se za nimi jedu podívat a na chvilku nahodit.Posílám zprávu Květoškovi jak to šlape.Odpovědí je mi zpráva, že prijel Míra Boku a podarilo se mu vytáhnout lysce 70cm a skoro 9kg na halibutky.

Když jsem dorazil Standa už je pryč i sfoťákem a tak ani nevidím toho Míry krasavce.Jirka sDančou taky už balí věci a odjíždějí.Já sKvětoškem ještě chvíli pokoušíme štěstí, ale po jednom cejnovi to taky balíme a směrujeme kdomovu.

Byl to pěkný víkend a hlavně už to napovídá o aktivitě kaprů na tomto našem oblíbeném místě.To největší ródeo teprve začne kluci šupinatí….

pozdravem Tomasson

Další fotky z této výpravy najdete ve fotogalerii

Sdílet: 

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img> <iframe>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img>
  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ověření zda jste člověk nebo webový robot