Poprvé s brutál fish Despotou na rybách

Poprvé jsem vyrazil s cílem vyzkoušet tento boilies, i když už ho mám doma od jara, ale sepia se stala mojí jedničkou a tak nastal čas ho vyzkoušet.

Po ranním příjezdu k vodě nastala klasika – postavit biwak, najít lovný místa, zakrmit. Jedno místo jsem rozkrmil euroboiliesem a econom boiliesem brutal fish a pod háček jednu kuličku sepie a despoty.

Na druhé místo  jsem toho dal trochu víc – euro boiles, econom, silverku, diamontku a pod háček despotu s pop up a nebo 2 kuličky despoty. První záběr jsem měl po dvou hodinách a pěkný kapr přes 70cm se nechal zlákat na sepiu s despotou. Do oběda jsem chytil ještě další 2 kapry a do večera to ani nepíplo, tak jsem se chladil ve vodě koupáním.

Další záběry nastaly až po setmění, převážně od ryb okolo 70 cm a kolem 23hod. se povedl kapr na despotu  přes 10kg – super začátek 1. dne.

Z rána se povedly další záběry a pak už jen slunko peklo a dalo se jen koupat. Zkoušel jsem i zig rig, ale zbytečně. Další záběry byly až k večeru od ryb 60 – 75 cm. Těsně po setmění se rozjel prut na kombinaci despoty a sepie a začal neskutečný boj o každý metr. Dostal jsem kapra na pár metrů od břehu a po cca nekonečných 15 minutách jsem ho podebral. Byl to říční bojovník s obrovskou ploutví, měřil 97cm a vážil sice jen 13,2kg , ale super boj a zážitek, pár fotografií a šup s ním zpátky do vody.

Další záběr a v podběráku se ocitl sumec přes 80 cm. Na podložce při vyprošťování háčku jsem mu vyžírkovi v břichu napočítal přes 10 kuliček boiliesu !!!

Další den ráno jsem byl bez záběru, ani krmítkáři nic nechytali – což bylo divné a slunko peklo, jak o život a tak jsem se každou chvilku koupal. Večer kolem 7 hod.se přihnal vítr a mraky a pěkná bouřka, všechno co šlo – tak jsem schoval a pořádně ukotvil. V největším dešti jsem měl 2 záběry, kapr kolem 60 cm a druhý 73 cm.

Po bouřce to na vodě ožilo. Povedlo se mě dalších 10 záběrů a nej kapr měl přes 80 cm a 9kg. Ráno jsem po uschnutí věcí vše zabalil a odjel domů.

Celkem se mě povedlo chytit přes 30 kaprů. Nej měl 13,2kg a další přes 10 kg. Dalších 20 ks mělo od 65 – 75 cm a zbytek kolem 60 cm a 1 sumec.

S výpravou a s brutal fis despotou ,jsem nad míru spokojen.

 

Za Lastii David Sedláček

Sdílet: