Poprvé na kaprech

S kamarádem Jardou jsem se domlouvali na trídenní výpravu na nedalekou vodní nádrž, ale pracovní vytíženost byla veliká. Jardovi to nevyšlo vůbec a mě se podarilo do programu vměstnat alespoň noční výpravu. Byl tam se mnou i kamarád Vašek. Sbalil jsem jen nejnutnější vercajk a pár kulatých favoritů pro kapríky. Vsadil jsem na doma dělané kuličky (domaděl) ze surovin od firmy Best Baits a na snajpra od stejné firmy. Kolem sedmé nahazujeme pruty. Vašek nahazuje od Imperialu jahodu a česnek.

První prut navážím na protější breh zhruba do dvou metrů hloubky. Prikrmuji dvěmi hrstmi domadělu a tremi hrstmi drobných peletek. To vše jsem měl zalité tekutou potravou Mušlový extrakt. Druhý prut pokládám snadopovaným snajprem vedle koryta zhruba do šesti metrové hloubky a prokrmuji dvěmi hrstmi snajpra. Venca pokládá prut 40 metrů podél brehu sjahodou do dvou metrové hloubky a druhý sčesnekem zhruba do šesti metrové hloubky.

Na hladině je docela živo, ale po kapríkovi není ani vidu, ani slechu, ale snad něco prijde.

Se setměním mi prichází první záběr od protějšího brehu, ale po chvíli se kapr vypíná. Mám tam kombinovaný návazec sforokarbonem a sjemnou pletenkou a háčkem Carp Link banánek č.8 bez proti hrotu. Prut honem zpátky na protější breh, prikrmím a čekám na další záběr. Za chvíli prichází záběr Vencovi na jahodu. Zdolává vyššího šupináče něco okolo 70 cm. Vyháčkovali jsem ho vpodběráku a šel zpátky do vody.

Můj další záběr zprotější strany na sebe nenechá dlouho čekat. Jenže ryba na háčku nezůstala. Začínám pochybovat o návazci. Venca má další záběr. Zvody vytahuje šupináče okolo 60cm. Všechny záběry jsou pouze na pruty položené do dvou metrové hloubky. Já mám také záběr, ale když mi kapr opět upadne, tak to má návazec spočítaný. Ukládám ho do věčných lovišť J a navazuji jiný návazec.

Na tretí záběr nečekám dlouho. Půl hodiny po navezení prichází záběr. Cítím kapra na prutu. Už si konečně vychutnávám zdolávačku. Jenže štěstí pri mně nestálo dlouho, kapr zajíždí do spadlého stromu. Honem na loďku a za ním, ale kapr se zbavil háčku baz proti hrotu.

Ráno v 5:00 mi prichází čtvrtý záběr a konečně se šťastným koncem pro mě. Kapra jsem si vyfotil a vrátil vodě. Foto prikládám. Byl to poslední záběr této krátké výpravy. Dopoledne balíme. Snajpr a česnek, kterí byli umístěny všesti metrové hloubce zůstali bez povšimnutí. To nás vedlo knázoru, že tak hluboko ryby nejsou, protože takové dráždivé nástrahy nenechají kapri bez povšimnutí. Skóre nahrávalo kaprům, ale jsem spokojen , že jsem udělal tolik záběrů.

Květošek

Sdílet: 

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img> <iframe>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img>
  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ověření zda jste člověk nebo webový robot