Podzimní jízda 1. část

Jak už jsem nakousl v jednom z předchozích článků, letošní podzim se opravdu vydařil. S ochlazující se vodou najížděli na moje krmné místo i větší ryby a díky pravidelnému krmení, se mi toho během krátkých i vícedenních vycházek podařilo využít.
 
Přizpůsobil jsem krmnou kampaň a ryby dostávali větší, ale hlavně pravidelnou dávku krmení, hlavně boilie. 
Začínal jsem velkým množství partiklu, převážně řepky, aby se místo pěkně rozjelo. Dále jsem navařil několik kg tygřího ořechu, který jsem přidával do směsi boilie a pelet na zákrmy už během lovu. Tygřák jsem po uvaření zasypal 1kg cukru, přidal trochu chilli a nechal několik dní odležet.
Boilie jsem zvolil svojí oliheň, která se na delší krmné kampaně na podzim osvědčila nejlépe, v průměru 24mm. Vždy jsem asi polovinu kuliček rozkrájel napůl. Na každou montáž šla plná větší lopatka krmení a před odjezdem jsem ještě dokrmil asi 2kg směsi boilie, pelet a tygřáku, abych ryby udržel, nebo spíše donutil se na místo znovu vrátit, protože udržet ryby na přehradě celý den je prakticky nemožné. Jedou si nastavenou trasu a na rozjeté místo se potom rádi vracejí. Moje zkušenost je, že je vlastně jedno v jakou hodinu jede člověk krmit. Ryby na takové vodě si to prostě nějak nastaví samy, kdy se na to dané místo přijedou krmit, ale pokud se krmí pravidelně, tak začnou chodit záběry v jednu a tu samou dobu a lze si podle nich v podstatě i řídit hodinky.
 
Montáže jsem volil ze šňůrky Mystic 25lb 20-25cm dlouhé a 3-4 cm od háčku stáhnutý potah šňůrky. Háček Hayabusa HBill 288 vel. 4, rovnátko a broček. Na obou prutech je samozřejmostí šokový vlasec 0,45mm o délce cca 10m. Ke kuličce oliheň 24mm jsem přidával vždy plovku také vlastni výroby broskev/česnek nebo pepř a obalil těstem, které mi zbylo při výrobě kuliček, ale jen tak, aby kousek plovky koukal ven.
 
Podařilo se mi přelstít během září dost kaprů a několik opravdu krásných ryb přes 10kg z nichž největší byl 14,5kg.
Podzimní sklizeň pokračovala, ale o tom zase příště...
 
S pozdravem Tomasson
Sdílet: