Podzim na Labi

Konec roku  se již pomalu blíží, a tak nám zbývá už jen pár vycházek k vodě. Vyrazil jsem na řeku Labe, kde jsem si vybral dva různé úseky řeky. První víkend mi moc nepřál, počasí bylo proti mě a nekonečný déšť vše proměnil v bahenní lázně. Stoupající hladina mě vyhnala o dva dny dříve od vody, ale i přeto se mi povedlo něco pochytat. 

Na další víkend jsem si musel čtrnáct dní počkat,až voda opadne. Ale čekání se vyplatilo. Krásné slunné podzimní počasí, které doprovázel  nespočet záběrů od kapřích dorostenců,  mi krátilo dny,které již nejsou tak dlouhé. Poslední zkouška ulovit sumce se mi nepovedla. Letos jsem vyvětral sumčáky naposled a teď už jenom čekat na magické datum 16.6.2021.

Letošní rok mi přinesl krásné ryby, ale že mi přijde ještě pěkná Labská jikra jsem ani nedoufal. Ale osud tomu chtěl jinak. Moje celoroční snaha přinesla i v tomto ročním období své ovoce. Akáčko opět nezklamalo. Neskutečny krásný šupináč, který se vyhnul všem vázkám a skončil v mém podběráku. Štěstí a náhoda.  Krásný podzimní šupináč...... 

I když jdou teploty rychle dolů, určitě nedám rybám do konce roku klid a vyzkouším  ulovit rybu na sněhu. Snad se mi to povede a sníh napadne... :-D 

Svou kartu vsadím, tak jako po celý rok, na moje oblíbené a osvědčené kuličky. Topovky z dílny MASTODONT BAITS a to AK-čko a KRAKEN. Tyto nenechali kapry klidnými po celou sezonu.

 

Za RKMB tým Jiří Irži Dušek  

 

Sdílet: