Pálava a s ní dva osobáčky

Jeli jsme na Pálavu stím, že naše místo, kam jezdíme, bude volné. Proto jsem si vybral pracovní den a vyjeli jsme tam vpondělí. Po príjezdu kvodě jsme zjistili, že náš flek je obsazený. Byl jsem zklamaný, ale nečekal jsem na nic a volal jsem svému kamarádovi zPálavy, který tu vodu moc dobre zná. Telefonát skamarádem Zrzkem byl dlouhý, ale hodně mi pomohl. Prejeli jsme na místo, kde jsem nikdy nechytal, ale byl jsem zněho nadšený - až na ty komáry a nošení věcí, protože místo bylo dost daleko, ale co neuděláme pro ryby!!?? S kamarádem a sholkama jsme nanosili věci a nachystali krmení na ryby. Krmili jsme partiklem, peletama a boulema. První den se nám ukazovali pěkní kapri, ale byli všichni na vrchu a vnejvětším proudu. Záběru od kapra jsme se nedočkali. Já jsem si večer vyvezl na sumca a netrpělivě čekal na zvuk rolničky. První záběr od kapra prichází vnoci, zasekávám, cítím rybu, ale ta mi nedává šanci a po pár sekundách mi padá zháčku! Skoda!

Druhý záběr prichází druhý den ráno ve4:40hod. Probouzí mě rolnička, rozepínám byvak a staré lipno je ohnuté, zasekávám. „ JE TAM!“ Po záseku však znejistím. „Asi mi to ztrhačky utrhla větev a teď ji pritahuji ksobě“ pomyslel jsem si. Ale opak je pravdou. Pritahuji ke brehu a náhle asi tak tri metry ode mne to najednou vypálilo… Bylo jasný, že tam sumec je a ne malý. Pretahování srybou trvalo asi tak 20 až 30 minut, sumec měril 146 cm. Můj největší a ne poslední!

První sice menší kapr prišel až po trech dnech mému kamarádovi Pavlovi. Velké zklamání, ale aspoň něco. Kapr měril 68cm a prišel vosm večer na plovoucí bojlis spríchutí oliheň. Mezi tím se pred náma začali ukazovat pěkní kapri… To byla známka toho, že to nebyl poslední. Netrvalo ani půl hodiny a kamarád zasekává druhýho a ne malýho. Bohužel ho hned ztrácí. To se mu opakuje do hodiny znova. Já stále od kapra ani pípnutí…

Vdeset hodin večer mi prichází záběr na peletu… Svingr jede pomalu nahoru, posléze prichází brutální jízda, zasekávám a cítím pěknou rybu. Kapra pritahuji ke brehu a odhaduji ho tak na 75cm… Když mi ho však kamarád podebírá, tak mi hlásí, že to bude desítka minimálně. Kapra pokládáme na podložku, ale změrit se nechce. Nakonec váží 11kg a měrí 82cm. Všechno se zdokumentovalo a ryba byla navrácena vodě.

A tohle je můj tým, který se mnou strávil celé čtyri dny na Pálavě. Už se těším, až se tam zase vrátím a dlouho to trvat nebude….

PS: víno bylo dobré :-D

Sdílet: 

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img> <iframe>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img>
  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ověření zda jste člověk nebo webový robot