Pálava nezklamala

V neděli 24.7.2011 jsemvyrazil s kamarádem Ondrem na můj oblíbený revír. Na tuto výpravu jsme se s Ondrem dlouho domlouvali. Konečně vyrážíme!

Neděle byla pouze plná príprav a očekávání, co prijde další dny. Neměli jsme ani jeden záběr. To samé se opakovalo v pondělí pres den. První záběr dal na sebe dlouho čekat.Pípání se ozvalo až ve 23:00 hod. Bohužel, o rybu pricházíme. A teď nastala ta chvíle, kdy zkoušíme možné i nemožné. Sahám pro moji oblíbenou nástrahu od firmy Best Baits - obalovačka Big Boy - doufám, že mě nezklame. Moje intuice byla správná;-).

V úterý ráno - hned, jak uderí hodinamožnosti nahodit pruty do vody, jsem vzhůru a jdu znovu na ně. Některá ryba na to musí prijít! Nemýlil jsem se! Netrvalo to tak dlouho a prichází opatrný záběr, kterému nevěnuji velkou pozornost. Vše se ale rázem mění a cívka se pomalu začíná otáčet. Běžím k prutu a kričím: "Je tam". Rychle zaseknout, ale první náznaky nasvědčovaly tomu, že jsem zasekl do větví. V tom se ryba dala do pohybu. Cítím, ženení žádný drobeček. Tah byl velký. Po 5 minutách jsem ji dostal k blízkosti brehu. Myslel jsem si, že už mám vyhráno, že už jistačí jen podebrat. Ryba si to ale zamírila prímo k spadlému stromu. Chytil jsem rukou cívku navijáku. Řekl jsem si: "Nesmím jí dát ani metr, nebo o ni prijdu":-). Měl jsem jen 2 možnosti. Buďseurthne nebo ji dokážu otočit. Byl to obrovský nervák. Zvítězila druhá možnost, rybu otáčím. Onaalemírí na druhou stranu, kde měl pruty Ondra. Tah ryby najednou povolil, tak jsem si pomyslel: "A je v pr...!" Ona ale pouze změnila směr o 180°. Na to jsem dokázal rychle zareagovat. Už jsem jí nedal šanci k odporu. Ryba je skoro u brehu. Nechci opakovat situaci, tak se podběrákem natahuji do vody a rybu podebírám. Je ještě šero, tak nevím, jak je velká. Můj odhad je na 10 kg. Tahám podběrák a první myšlenka je: "Bože, to je prase!" Nechci dělat ukvapené závěry, a tak už raději váhu neodhaduji. Nemůžu se dočkat, až bude světlo a já ji uvidím v plné kráse. Byla to nádhera - jednalo se o kapra šupináče o váze 15,3 kg a délce 91 cm. Konečně se zadarilo, mám kapra nad 15 kg. Huráááá! Po zbytek dne už žádný záběr neprichází. Najelo nám na místo hejno jelců. Musíme změnit taktiku krmení.

Je tady streda. V ranních hodinách má tentokrát štěstí Ondra. Prišel mu záběr. Zabodoval na stejnou nástrahu - Big Boy. Tahá z vody kapra - sice menšího, ale to vůbec nevadí. Jeho rozměry jsou 6,5 kg a 75 cm. Tentýž den jsem vytáhl ještě jelce o délce 53 cm.

Do čtvrtka už jiný záběr od kapra neprišel:-(. Vytáhli jsme z vody jen spoustu cejnů. To mi ale vůbec nevadí. Cíl, za kterým jsem sem jel, byl splněn8-).

Kluci z Best Baits - děkuji moc za Vaše návnady! Je to bomba:-D.

Sdílet: 

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img> <iframe>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img>
  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ověření zda jste člověk nebo webový robot