Osobák a pětidenní výprava

Další výprava za kapry se konala na konci zárí a směrovala opět na náš nejoblíbenější revír. Já jsem si vzal tri dny dovolené, abych mohl vyrazit už v úterý. Mishak za mnou potom dorazí ve čtvrtek.

Je pondělí a já vyrážím na presnočku, zakrmit a vyzkoušet jestli už na našem místě kapri sbírají, protože jsem krmil i pred dvěma dny Homérem. Počasí je predpisové, fouká vítra poprchá. K večeru prijíždí Olda podráždit candáty. Trochu prikrmuji Homérem a peletama a už jen čekám na záběr. První záběr prichází asi po trech hodinách od nahození, je to pěkný šupináč 71cm, který ukazuje na dobrou aktivitu. To, co prišlo po tomto kapríkovi je důvod ke krátkému, ale výstižnému nadpisu. Asi o dvě hodiny později mám na levý prut krásnou jízdu na dvě 20mm kuličky Homéra. Pribíhám k prutu. Vítr stále fouká a vytrvale prší, ikdyž jen slabě. Budím Oldy aby mi šel kapra podebrat, že tento má určitě pres 10kg. Olda mi podává podběrák, ale utíká spátky pod chatu, jelikož nemá na sobě nic nepromokavého. Já mu ríkám že to zvládnu sám. Pres deset má, ale zas tak velkej není, ríkám si.. Kapr udělal u brehu několik výpadů, poté jsem na něj posvítil slabou, skoro vybitou čelovkou a ríkám si že je slušnej. Kapr vklouzl do podběráku. Jednou rukou se snažím zvednout ramena podběráku ale nějak mi to nejde.Sakra, ten je těžkej!Když kapra pokládám na podložku, koukáme na něj s Oldem jaké je to zvíre. V duchu mi proběhne myšlenka, že vypadá jak ten Ondrův osobák ze srpna ale ten byl asi větší. Nastává vážení a já zjišťuji, že váha kapra je stejná, jen o 8dkg těžší, tudíž 16,19kg. Mám OSOBÁK!!Juchůůůů!Olda vzal do ruky foťák a jde se fotit. Je to opravdu nádherné zvíre. Krása. Po chvilce kapra pouštím spátky,jdu se podívat na fotky a zjišťuji, že je to opravdu ten samí jak ho chytil kamarád Ondra v srpnu na jednu kuličku 20mm Homéra, protože mám ještě ve foťáku staré fotky.Hmm ten mu teda jede J, už mu byl dvakrát osudný. Do rána potom nemůžu ani usnout, protože jsem si začal uvědomovat, že jsem si zvedl osobák. O půl 6 ráno balím, jedu do práce a už se těším na pěti denní výpravu, která mě právě čeká…

V práci se to táhne a já se nemůžu dočkat odpoledne. Navečer odjíždím směr prehrada a beru sebou i prítelkyni Evu. Jako první hned letí do vody několik hrstí pelet a Homéra.Večer se nic neděje, ale do ráno zdolávám dva kapríky 68 a 70cm. Jeden šupík a jeden lysec. V 6 ráno mám tretí záběr a je to opět kaprík okolo 70cm ale pěkně vypasený. O půl 9 prichází ještě záběr na peletu s plovku od 73 cm dlouhého šupíka. Predchozí všecny záběry byli na Homéra. Odpoledne jsem bez pípnutí, ale večer a v noci se to opět rozjíždí a do rána mám veku tri kapry podobné sorty od 67 do 72cm s váhou mezi 6 -7kg. Kde jen jsou ty větší? Ve stredu se mi darí zdolat pouze jednoho kapra 75cm 7,8kg. Ve čtvrtek zamnou prijíždí Mishak. V mžiku rozbaluje pruty a montáže mu letí do vody. Já navečer vyndávám šupíka 79cm a jen 8,6kg. Olda, který dorazil spíše na candáty nahazuje také jeden prut na kapry a v noci zdolává krásného dlouhého šupináče 86 cm na Homéra , ale je také nízký a má jen 9,1kg. To ale vůbec nevadí. Olda odjíždí. Já mám ráno záběr opět od kapra okolo 70cm. Tato sorta se zde porád drží. Odpoledne mám krásnou jízdu ale kapr na mě háček bohužel vyplivl a byl pryč. Opět boduje Homér. Prijíždí za námi Hary, který také zkusí štěstí. Večer se i Mishak dočkává záběru od kapra 65cm. Já mám do rána pěkného lysce 72cm a šupíka 69cm. V sobotu ráno mi padají dvě ryby po sobě, ale podle tahu to byli zase kapri podobné velikosti. Odpoledne nemáme s Mishakem ani píp, a tak se rozhodujem položit každý jeden prut úlně někam jinam. Já pokládám na skálu do 4m hloubky a on vedle skalnatého výběžku do 10m hlouky. Já mám za nedlouho záběr ze skály. Je to lysec 73cm. Na večer mám ze skály brutální jízdu. Zvedám prut a jedem za kaprem, který si bere silným táhem metry vlasce na lodi. Po chvilce boje zjišťuji, že je to opět lysec něco pres 70cm zaprežený za prsní ploutev. Proto takové rodeo J. Hary odjíždí bohužel bez záběru. Mishakovi pokládám jeden prut také na skálu a do hodinky na něj má záběr na Homéra s malou plovkou. Potom Mishak vytahuje ještě tri další ryby během asi dvou hodin také z místa ze skály. Jsou to kapri od 65 do 72cm. Já v noci zdolávám zase kapríka něco málo pres 60cm. Ráno má slovo opět Mishak a fotí se s naducaným lyscem. Za nedlouho zdolává svého posledního kapra této výpravy šupiho 70cm. Mě ještě zabral jeden 68cm asi hodinku pred naším odjezdem domů. Balíme věci a nakládáme do auta. S této výpravy máme velmi dobrý pocit, ikdyž se nám nepodarilo dostat pres 9kg, kromě Oldovýho šupíka. Kaprů od 65 do 80cm jsem nachytali dost a těšíme se na další výpravu. Nejvíce kaprům šmakoval dipovaný Homér v dipu stejné príchutě, ať už dvě 20mm kuličky nebo jedna, pelety Atomic a Halibut+.

S pozdravem Tomasson

Sdílet: 

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img> <iframe>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img>
  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ověření zda jste člověk nebo webový robot