Na přehradě

29.7. jsem vyrazil na dlouho očekávanou týdenní výpravu na prehradu. Do této doby jsme podnikli s kamarády na tuto vodu několik kratších výprav, ale bez většího úspěchu.

Několik dní jsem si pravidelně predkrmoval krmné místo, První dva dny asi 30kg partiklu a boilie a další dny už jen boilie a pelety. Naroloval jsem si zhruba 8kg boilie Homér a 5kg Bigboy. Ve čtvrtek, den pred mým odjezdem, jsem podnikl menší presnočku, během které jsem ulovil kapra lehce pres 9kg na Homéra, což světčilo o dobré aktivitě.

Je pátek a já vyrážím. Na den mě doprovází predseda Mishak. V pátek večer vytahuji kapra 75cm a 7,5kg znovu na Homéra.Dobrý začátek.

V sobotu ráno prichází záběr na peletu od kapríka 65-70cm. Mishak odpoledne jede domů. Další záběr se dostavuje až druhý den večer na peletu s půlkou Homéra. To už jsem na místě sám. Kapr si ze začátku dělá vcelku co chce a já koukám jak blázen a držím prut. Po dlouhé pretahované je na podložce šupináč s úctihonou ocasní ploutví. Kapr měrí 93cm a váží 13,3kg.

Po pozdější studii fotek z loňska zjišťuju, že ho loni ulovil kamarád Ondra, kdy měl kapr 13,6kg. O 30dkg zhubl bohužel. Snad ho ještě někdy potkáme, je to bojovník jak se patrí a nedal nic zadarmo. V pondělí ráno zdolávám dalšího šupináče 71cm. Do večera se nic neděje a prijíždí Standa. V úterý okolo 5.ráno startuje krásná série 4 záběrů. Jsou stoho 3 kapri mezi 71-75cm a jeden záběr pozbytý. Dva kapri na Homéra a jeden na peletu s plovkou.

Poslední záběr dostává kamarád Ondra ve stredu ráno, který se zakempil s Květoškem asi o 50m dál.Záběr končí vyríznutím ryby u brehu.Bohužel je to také poslední kontakt s rybou. Já jsem díky vysokým teplotám až do neděle bez záběru od kapra. Iržimu co dorazil se povedl akorát pěkný 53cm candát a okoun tak 30cm. V neděli odjíždím se smýšenými pocity. Tak krásně to začalo a konec výpravy stojí za pěkný kulový.Uvidíme, co se bude dít v týdnu na presnočce na kterou se chystám…

Dva dny utekli jako voda a já v úterý stojím znovu na brehu. Docela se ochladilo, pofukuje mírný větrík a tzv. to “smrdí rybama“. Chystám proutky na nějkého toho obra, který by mohl dosbírávat krmné místo. V neděli pri odjezdu jsem ještě nakrmil a potom tu dva dny byl úplný klid. Okolo desáte večer mám několik pípnutí – padák. To bude asi cejn.Prdlajs, na druhém konci vysí sumeček tak 60cm, z kterého teče moje krmení…to je ale dacan. Za nedlouho mám další opatrný záběr. Jestli to bude zase sumeček tak mě asi odvezou. Po chvilce na mě u loďe kouká kapr jak poleno, který šel jak beránek.Tak pojď kluku. Kapr šupi má 87cm a krásných 14,2kg, tak to je náplast jak se patrí.Pár fotek samospoští a pouštím ho domů. Letos zatím největší. Po tomto krasavci mi zabral ještě další šupináč presně 70cm. Ráno po vydarenné presnočce odjíždím do práce. Neodjíždím ale na dlouho, príští týden mám naplánovanou další týdenní výpravu tak uvidíme…

Tomáš Kosík(Tomasson)

Sdílet: 

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img> <iframe>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img>
  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ověření zda jste člověk nebo webový robot