Na 3 dny – amur 102 cm 13,30kg

Po obědě jsem dorazil k vodě. Postavil biwak a nachystal pruty, už jsem měl rozmyšleno dopředu, co budu chytat. Jeden prut budu zakrmovat řepkou a kukuřicí, boiliesem amur a euro boiliesem fruit mix s pár kuličkami broskyňa – chotonica a pod háčkem budu zkoušet kukuřici s pop up boiliesem amur.

Druhý prut jsem zakrmoval pár boiliesy sepia a  broskyňa-chobotnice a pod háčkem pop up ananas se sepií. Do setmění se podařily 4 záběry od kaprů a největší kapr 71 cm se koukl na chvíli z vody na podložku.

Po setmění to ani nepíplo-to mě udivilo, čekal jsem nějaký ten záběr. Od rána, ihned chvilku po nahození, přišly záběry na oba pruty od menších kaprů. Po obědě jsem měl záběr trošku do padáku a ihned se svinger přilepil k prutu a jízda jak z učebnice - chvilku po záseku boj, ale pak , jak když táhnu cejna a hned mě bylo jasný, že to bude amur. U břehu vymetl všechny trávy a keříky, ale vše vydrželo a po pár minutách se mě ho podařilo podebrat.

Naměřil jsem mu 102 cm a navážil čistou váhu 13,30 kg a po pár dnech jsem si zvedl osobách amura ze svazovky o 0,20kg. Pár fotek pro památku a šup s ním nazpátek do vody. Nechal se zlákat na pop up amur s přidáním dvou zrnek kukuřice.

Navečer se mě podařil chytit na sepii kapr 78 cm a 8 kg, kterého jsem nefotil, myslel jsem, že chytnu většího. Po setmění to naopak od včerejška bralo a chytl jsem pár násadových kaprů a nějakého amura okolo 60 cm.

Zato od rána po rozednění to vůbec nebralo oproti včerejšímu dnu a do oběda jsem chytil jen jednoho menšího kapra a tak jsem zabalil věci a spokojeně odjel domů dříve, než co jsem plánoval navečer.

Za Lastia tým David Sedláček

Sdílet: