Na 2 noci

      V úterý po fotbale jsme vyrazili na předem vytipované místo. Dostali jsme se tam na lodích a jen co jsme do nich vlezli, tak začalo pršet. Po příjezdu, cca kolem 8.hodiny večer jsem začal stavět brolly, abych nezmoknul. Na vodu k zavezní prvního prutu jsem se dostal po 9. hodině.  Nebylo už skoro vidět, ale prut jsem položil k protějšímu břehu, kde byla hloubka kolem 130cm. Nástraha pop up žlutá kulička black cherry v dipu a k tomu jsem přihodil asi 20kuliček brutalu a půl kýblu řepky.  Druhý prut jsem položil podél břehu na největší hloubku,použil jsem  jin jang-despota a k tomu asi 30kulicek brutalu.

     Konečně bylo vše na svych místech, ale okolo nás jsme si nevšimli žádného pohybu na vodě. Doufal jsem, že to přijde a po dvou hodinách se mi rozjel pravý prut z protějšího břehu. Jízda parádní, až jsem musel na loď, protože si to ryba namířila za skálu a měl jsem strach, že ji uříznu.  Všechno dobře dopadlo a na podložku se mi podíval pěkný lysec, rovných 70cm. Super začátek.

 Prut jsem znovu zavezl, nakrmil a šel jsem si lehnout. Usnul jsem tak tvrdě, že mě nevzbudil příposlech, ale Zdeněk.  Další záběr a tentokrát z druhého místa, byl to šupík-77cm na jin jang  despota.  Dokrmil jsem a zalehl do lehátka.  Další záběr měl  Zdena a to od pěkného šupíka- 70cm. Další záběr přišel až ráno Pavlovi a zdolal pěkného lysce  70cm a chvíli po něm se mi rozjel prut položený v korytě- šupináč, kterému do 70cm moc nechybělo. Přes den zdolal Pavel nějaké jelce a to bylo vše.

 

 

 Doufali jsme, že další noc se ponese v podobném duchu.  A to se také stalo. První záběr nebyl od kapra, ale od sumce, kterého zdolal Zdeněk . Měl necelý metr. Asi hodinu po něm jsem si taky zdolal menšího sumce. Další jízda už od kapra,který měl přes 70cm,ale bohužel mě zradila samospoušť:). K ránu měl záběr Zdeněk a na břeh dostal největší rybu, šupík, rovných 12kg,super!  Klukům se pak povedl pěkny double a já jsem zakončil nejmenším kaprem-55cm naší výpravu. Vše jsem odchytal na jin jang a economic brutal fish.

 

 

Za RKMB Mirek, ať to jezdí :)

 

Sdílet: