Letos poprvé s feedrem

Je neděle a se vzrůstající teplotou roste moje chuť vyrazit někam kvodě. Stojaté vody nekompromisně pokrývá ledový krunýr a proto volím reku. Volám Kraťasovi a Květoškovi zda nepojedou se mnou. Ti samozrejmě neodmítají a už ženeme na Trebíč plni očekávání. Voda má pouhé čtyri stupně a pri kraji na němž se chystáme lovit je ještě pás ledu.

Sedáme si od sebe dál, abychom mohli každý prochytávat feedry dostatečně velký kus reky. Každý volíme jiné krmení a jinou nástrahu. Já vsázím na mix máčených halibut peletek smethod mixem MAINLINE halibut doplněným o patentky. Na sedmdesáticentimetrový návazec, průměru deset, nastražuji rohlík a čtyri masňáky. Na druhý prut dávám silnější a kratší forpas a hnojáčka. Obě montáže letí do stredu reky na hranu produ.

Záběr na sebe nenechá dlouho čekat. Ten však neproměňuji. Pár drobných cuknutí špičky naznačuje aktivitu. První větší pohyb zasekávám a už zdolávám zatím neznámého soupere. Voda je studená tak žádná dlouhá zdolávačka. Vpodběráku se objevuje krásný tloušť 47cm. Okamžitě mi vykouzlí úsměv na tvári. První ryba a hned této velikosti J. Skádlím kluky, kterí zatím sedí bez kontaktu. Rybu fotíme a rychle montáž zpět. Další dlouhé minuty se nic neděje a my nabýváme dojmu, že to byl jediný hladovec pod splavem. Jeho ještě nezahojené ranky po těle dávají tušit, že tato zima poskytla na rece Jihlavě azil hejnu kormoránů. Což telefonát sdomorodcem potvrdil. Prosekávám do prázdna další záběr a Honza sKvětoškem začínají popichovat, že mám místo prokrmené několik dní predem. Opět nahazuji na stejné místo a po pár minutách následuje stejný záběr i způsob boje. Vpodběráku mám dalšího tlouště, avšak o pár centimetrů menšího.Tento má 40cm. Nemohu si nechat ujít uštěpačnou poznámku ke kolegům, že pokud to půjde celou sezonu takhle dál, budu mít průměrnou váhu kaprů 15kg.

Ač jsme si všichni nepustili svoji první letošní rybu, já hodnotím první vycházku pozitivně. Skoda jen, že musí neustále docházet krabování revírů predátory. Řeka byla vposledních letech plná jelců všech velikostí a teď zůstávají jen větší kusy a těch mnoho není. Myslím si, že už je na čase začít aktivně regulovat počty těchto černých banditů, jež nekompromisně likvidují naše vody.

príště snad už na kapry mishak

více foto ve fotogalerii

Sdílet: 

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img> <iframe>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img>
  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ověření zda jste člověk nebo webový robot