Léto na přehradě

 
Shrnu v tomto článku několik letních vycházek, kde byl scénář velice podobný.
Než se voda v přehradě dostatečně "promíchá", je potřeba chytat, jak už je tady známo v mělčích mistech. Tradičně tedy vyvážka směrovala na protější břeh do kamenů. Letos mi tu kupodivu moc nefungovali plovky, tak jak jsem byl zvyklý z předešlých let, kdy se na ně podařilo přelstít i větší kousky, ikdyž jsem věnoval i hodně času nalezení správné hloubky, kde se ryby zrovna pohybují, ale možná to bylo jen rukama :-).
Dával jsem spíše klasického panáčka a kořeněná játra v rozpustné verzi udělali takřka vždy nějaký záběr.
I když byly denní teploty někdy hodně vysoké, dal se udělat záběr od lepší ryby třeba v ranních hodinách než přehrada "ožila" rekreanty apod. Letos ani nebyli nájezdy sumečků tak silné jak to tady v létě bývá. Dokáží dost znepříjemnit lov a proto jsem se na ně letos připravili a naroloval jsem si několik kg sladkého boilie v naději, že je to nebude tolik lákat. Jejich aktivita, ale nebyla tak velká, tak jsem tuto variantu neměl ani moc možnost vyzkoušet.
 
Používám, na tento druh lovu, delší návazce okolo 30cm a hodně jsem si oblíbil černé silnější lanko na štiky, ke kterému přidám 5-10cm pletenky 25lb. Co se týče háčků, tak  jsem začal dávat převážně jeden tvar a to Centurion 2000 vel. 6 nebo i 4 a jemu velice podobný háček Hayabusa h.bill 288, který si mě poslední dobou získal snad nejvíc a to kvalitou a výdrží ostří srovnatelnou s Centurionem, ale hlavně za rozdílné peníze.
Pod háček jsem dával kořeněná játra 24mm s plovkou česnek, nebo dvě půlky 24ky, protože krmím jen napůleným boilie, tak jsem to chtěl vyzkoušet a přišli na to i lepší ryby přes 70 cm. Většina ryb byla převážně střední kategorie od 60 do 75cm.
 
Na konci srpna už byla voda v přehradě dostatečně prokysličněná i v hloubce na dně a tak jsem mohl začít krmit víc na plochu a chytat ze dna.
Počasí naznačovalo, že se pomalu ale jistě blíží podzim a s mírným ochlazením se mi podařil i krásný šupináč 88cm a 12kg.
To, co potom následovalo na začátku září za sérii, jsem už dlouho nezažil na této vodě, ale o tom až zase příště... ;-)
 
S pozdravem Tomasson

 

Sdílet: