Lehká a rychlá kaprařina

Tento víken jsem měl čest se blíže seznámit s novinkou firmy Best Baits a to s ucelenou radou method mixů. Tato skupina obsahuje mixy doplňující radu produktů a to BigBoy, Homér a Sniper doplněné o Hemp a Halibut, mušlový GLM a Natural. Vzhledem k oblíbenosti halibut pelet a četnosti jejich používání, padla i moje volba na mix Hemp a Halibut tedy konopí a halibut

Čekal mne náročný víkend, kde budu mít jen pár hodin na lov. Proto jsem zvolil následující taktiku. Jemný proutek 3,6m 15-40gr osazen malým navijákem s návinem 0,20mm vlasce. Montáž jsem zvolil průběžnou s krmítkem s jemnou návazcovou šňůrkou CARP LINQ silky soft 20lbukončenou ostrým háčkem FOX longshank velikosti 10. Na podvaz pod háček prišla peleta RED Halibut +, o průměru 12mm doplněna plovoucí umělou kukuričkou.

Method mix jsem provlhčil a nechal chvíli odstát. Namočen jsem jej dobre promíchal a doplnil o peletky a bonduelku. Jemná směs doplněna o již jmenované komponenty perfekně drží v krmítku, ale i namačkaná na olovo. Pri rychlém testu u brehu se rychle začaly uvolňovat jemné částečky mixu a lákaly malé rybky. Jsem spokojen se strukturou a první montáž letí do prítoku malého rybníčku.

Lehce prohodím peletami plochu asi dvou čtverečních metrů a spokojeně usedám do kresla. Než jsem dosedl, poprvé se roztočila brzda a Flajzar hlásí aktivitu na druhém konci sestavy. Kaprík násadové velikosti vystrelil z mělčiny a odmotává metry vlasce. Tak rychlou akci jsem nečekal. Jemná sestava nedovolí silové zdolání a tak si na jemném prutu užívám zdolávání i takto malého kapríka.

Matěj a Kuba, kterí rybarili se mnou zvolili jinou taktiku s klasickou kaprarskou montáží. Methoďák namáčkou jen na olovo. Jemnější montáž slaví však větší úspěch. Ale kluci i tak nezůstali úplně bezrybky. Menší kapríci nám atakovali montáže v pravidelných intervalech. Času nebylo nazbyt, ale i tak jsme si užili dvě pohodové hodiny na brehu Čáslavského Nového rybníku a nachytali několik ryb a to amura, lína a devět kaprů od 40 do 60cm.

Chyť a pusť mishak

Sdílet: 

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img> <iframe>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img>
  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ověření zda jste člověk nebo webový robot