Labe, labíčko

Od zahájení to trvalo pár týdnů než jsem se dostal zase k vodě. Co jsem dělal špatně ,že jsem nebyl schopnej udělat na zahájení žádný záběr?? Jsem fakt netušil.

Na Labi jsem měl víc než dost kontrol od porybných ,takže jsem každého vyspovídal jak to kde vypadá  se sumci? Naštěstí na tom byli ostatní stejně jako já. Nikde žádná sláva.  Pár menších kousků se vytáhlo, ale jinak nic.

Nevěděl jsem kam mám vyrazit ,když to bylo všude mrtvé. Teplota v Labi dost vysoká a průtok žádný. Voda stála a začala zelenat. Jediný co mě napadlo jet na hloubku k mostu kde bylo až sedm metrů.

Konečně hlásí ochlazení. Tak to snad vyjde. K vodě už vyrážím ve čtvrtek , protože na Labi  je dost velký tlak rybářu. Příjezd k vodě mi začalo komlikovat počasí. Konečně se měnilo, ale postavit v tom větru bivak a nachytat nástražky byl problém. Zvládl jsem to i přes nervy stres a rybářskou horečku :-D

Hůlky jsem vyvezl i přes ten sprostej vítr, ale do rána jsem neměl záběr. Chytal jsem na nonstopce takže jsem valil přes půlnoc v klídečku.

Ráno jsem vylezl před devátou. Krásně se spalo, když konečně teplota neatakovala horní hranici teploměru.

Začalo poprchávát, přehánky. Úplně ideální počasí na sumce. Až na ten dálniční rachot tak idelní jako z pohádky. Šel jsem se projít kolem vody, jestli nepřijeli nějací noví sousedi. Samozřejmě, že jsem se nevzdálil tak daleko aniž bych nemohl manipulovat s prutama. Po krátkém prozkoumáním okolí břehu jsem se vracel k prutům. Pohledy na kačeny, které rozpohybovali nástražní rybičky. Jen to vem... vem si to. V hlavě se mi honily myšlenky a přání.

Moje přání se mi v tu ránu vyplnili. Netrvalo to ani pár minut. V sekundě kačena zahučela pod vodu a já tomu nemohl  uvěřit. Chvíli jsem čekal jestli jako fakt opravdu, ale byla pod vodou dlouho a ten koláč bublin co ta fousatá potvora udělala...

Bylo to jasný. Zasekávam, ale odpor ryby nebyl velký. Sumec si to totiž hrnul ke mě , než jsem zjistil, že je to kus tak to chvilku trvalo a pak už to bylo jasný. To bude aspoň metr a půlka!

Po takové době konečně nějáka akce na prutě. Užíval jsem si to dostatečně. Muj letos první a hned takový holdegron. Sumce jsem nevážil ale měřil 156 cm. a zabral v cca 9:30 hod.

Večer mě navštívili porybní tak jsem se jich ptal jak to vypadá na celém úseku s rybama. Ty se pousmáli , jste asi jediný co chytil rybu. I změna počasí nezapříčinila to, že ryby budou brát, ale já měl to štěstí a aspoň jednoho vyndal. To byl jediný zaběr do neděle pak se už nic nědělo ale já odjížděl i tak moc spokejený. 

Letos jsem pak už dostal jenom dva sumce a nebýt nonstopky tak jsem nechytil nic. Sumci zabrali kolem druhé ranní .

  Lovu zdar a příští rok snad už konečně vysněná dva metry plus.

                                                                                                                                      s pozdravem Irži    

 

 

Sdílet: