Květoš a jeho ryba roku 2019

Každoročně si na schůzi zvolíme rybu roku, a pro rok 2019 to byl karas obecný. Pár karasů se vyskytuje na místním „jezeře“ Mastník. Tam si občas jdu zkrátit odpolední chvilky se synem Adamem. Podařilo se nám zde ulovit několik kousků zmiňovaného karase, ale žádný nepřesáhl 40 cm. 
Jelikož se věnuji převážně vláčení, začíná pro mě hlavní sezóna 16. 6. Hranici 40 cm jsem nepřekonal. Myslím si, že v klubu máme spoustu rybářů, kteří tuto hranici překonají. Pomalu se mi tak rozplývá naděje na pohár o karase roku. 
 
 Až jednoho říjnové dne mě Tomass vytáhnul na starý Bítov, kdy jsem konečně na vláčku něco pořádného pochytal – více ryb v jeden den. Začalo to překvapivě náhodným prvním větším cyndátem letošního roku – délka 65 cm. 
Poté se ještě poštěstilo chytit pár bolenů.
  
Při návratu zpět na Tomassovu chatu jsme ještě prohazovali top fleky a na jednom jsem dostal pěkný záběr – začal jsem zdolávat rybu. V první chvíli, podle siluety, jsem myslel, že je to velký okoun, ale po chvíli se ukázalo, že to byl karas o délce 42 cm. S Tomassem jsme něvěřícně koukali, že jsem ulovil karase na gumu. Tímto přihlašuji tuto rybu do soutěže. 
 
Sdílet: