KAPŘI NA DÍRKÁCH

V pátek 19.1. mi zvoní mobil a já si čtu zprávu od bratrance Libora, který mi píše, že nasadili na rybník zase pstruhy ať prijedeme, že by to mohlo zase brát.Po domluvě s Květoškem jsme se rozhodli, že vyrazíme v neděli dopoledne. V neděli prijíždíme asi o půl 11 dopoledne.Den jako vymalovaný, teplota okolo 0 a svítí sluníčko.Vybíráme si dvě dirky u lesa.Na tomto místě se nám minule docela darilo.Zakrmujeme si granulema pstružíma peletkama.Květošek po chvíli má záběr na marmišku, ale rybu trhá.Mysleli jsme si že to byla asi štika.Za nedlouho se situace bohužel opakuje.Ve chvíli, kdy si šel Květošek pro masňáky za kolegem, zdolávám na jeho prut po razantním záběru asi 45cm kapríka.

Během hodiny zdolává Květošek dva kapríky okolo 50cm.Paráda!Následuje dlouhá kaprí pauza, kterou vyplnili 2 pstruzi(už jsme si mysleli, že žádnej neprijde) a několik plotic.

V pravidelných intervalech prisypáváme granule a peletky.Po té jsem vytáhl opět kapra okolo 60cm, u kterého jsme museli zvětšit dirku aby prošel:-).

Po něm následoval další a ještě větší asi 65cm.Květošek chytal na marmišku s masňákama a já na těstíčko s dvěma masňákama.Poslední ryba mi spadla těsně po záběru.Všichni kapri byli lysci a pěkně bojovní, boj snima na dirkovej prut a 16tku vlasec je fakt bomba, 10minut pretahovaný nahoru a dolu:-).

I pres tyto zážitky si preju, aby už bylo jaro a já mohl napíchnout bolku a oprít se do děličky... Tak někdy u vody......zdraví Tomáš Kosík

Sdílet: 

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img> <iframe>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img>
  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ověření zda jste člověk nebo webový robot