Kančik Jarik boduje

Po zdlouhavém a komplikovaném rozhodování jsme nakonec vyrazili na prehradu. Po príjezdu na chatu jsem nadšen. Krásný prostredí, auto kousek za sebou a krásná travnatá plocha kolem vody. Sírka je zde 200m a hloubka 11m maximálně. Protější strana je podobná jako u naší chaty, tak jsme zvolili obdobnou strategii. Jeden prut jsme každý dal pod protější breh do hloubek 3 až 5metrů. Nástrahy jsme zasypali někdo boiliem a já asi 7kg partiklu shrstkou boilie. Druhý prut jsme umístili všichni do lajny prokrmeného pásu a to na odhoz do 6 metrové hloubky. Nástrahy byly pestré a prutů ve vodě osm. Uvidíme, co jim bude chutnat. Vpríbrežních travách se otočí co chvíli štika a po hladině dělají kolečka oukleje. Svítí sluníčko a my dosyta vychutnáváme pohodu a klid. Ani ryby si nedovolý nám kazit tuto idylku a tak to zůstává až do pozdních nočních hodin.

Ráno se budím ještě pred čtvrtou hodinou do deštivého rána. Zůstanu ještě chvilku ležet, snad se počasí umoudrí. O půl pátý se déšť uklidnil a u vody začíná být rušno. Nové nástrahy a chystání návnad. Vnadění a vyvážka je otázkou okamžiku. Jen Jarik je zmožen a ne a ne se vykopat zbivaku. Jsme zvyklí, tak ho necháváme odpočnout a o jeho pruty se postaráme. Zrovna když opodál varíme sKraťasem ranní kávu a Tom šmátrá vbivaku, tak se ozve pár pípnutí snásledující pomalou jízdou. Tom se nedůvěrivě otáčí kprutům, domnívá se, že si někdo dělá srandu, ale ne, tentokrát opravdu ne. Priskočí kJardovýmu prutu a několikrát prudce zasekne a snaží se dostat co nejrychleji do kontaktu srybou. Jo 200 metrů je 200 metrů. Já budím Jardy, který absolutně netuší co se děje. Vybíhá vponožkách a já ho hned směruji na loď. Kraťas chystá podběrák a všichni nedočkavě čekáme, jakej asi bude. Nad rybu se dostávají zhruba vpůlce. Pár rychlých výpadů a kapr se zmýtá vpodběráku. Je to krásně stavěnej šupináč smírou 68cm a 5,1kg.

Čekali jsme větší kousek avšak i takto krásná menší ryba potěšila. Pár fotek a kapr putuje zpět do své domoviny. Jardův nový osobáček ze svazovky je na světě.

Spokojeně usedáme do kresel a vymýšlíme další strategii. Snad konečně najedou. Ale opět mýlka, od této chvíle je zase klid a krátce po poledni se rozhodujeme ukončit tuto výpravu a jet večer domů. Po čtvrté na sebe ještě jednou upozorňuje Jarikův prut padákem. Na konci není cítit odpor a tak tipujeme, že dvě 22 koule zachutnali cejnovi. Jaký bylo prekvapení, když zvody vykoukla prostorná tlama tlouště 48cm.

Další Jardův osobáček. Pěkná ryba , ale naše rozhodnutí už nemění a my balíme a opouštíme tuto nádhernou vodu.

všem ať koušou Mishak

Sdílet: 

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img> <iframe>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img>
  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ověření zda jste člověk nebo webový robot