Jaro na Labi

Naplánovat na jaře tydení výpravu tak, aby vám vyšlo počasí , tak to byl pro mně nadlidský úkol. Koukat na počásí v televizi je nesmysl, pořád tam melou nesmysly a nikdy jim počásí nevyjde. Stáhl jsem si nějakou apku a každý den pozoroval jak se nám krásně otepluje a řeky se vrací do normálu. 
Týden, kdy vyrazím, jsem měl už daný a bohužel pro mě se nedal změnit. Proto jestli bude sněžit nebo ne, mě bylo úplně jedno. Hlavně, abych byl už u vody. Vyrazil jsem poslední den v březnu v něděli odpoledne. Místo které jsem si vybral bylo pod velkým tlakem rybářů, ale teď z jara sem moc nejezdí. Naštěstí po příjezdu na místo, nikdo nebyl. Co víc si přát. Velká radost. V klidu jsem si vybalil a přemýšlel nad tím jakou zvolím taktiku a jak vytáhnu  tu dvacítku. :-D 
V první řadě jsem musel nahodit. Klacky musí ležet ve vodě a pak si můžu postavit tydení tábor. Nedaleko mě seděli domorodci, kteří zdejší vody proháněli krmítkama. Než jsem si nanosil pár věcí k vodě tak borci utíkali s dvouma kaprama do zdejší chatové osady . Naštěstí jsem je celý týden neviděl. Bylo jasný, že nasadili. Tak jsem si říkal, že si zachytám aspoň násaďáky. Bylo to tak, než jsem postavil bivak první ryba na světě,, násaďák z Labe. Ten den jsem jich pár chytil kapři do 65 cm, ale bohužel se mohlo chytat do deseti hodin, proto brzy ulehám a nastavuji budíka na druhý den. Čtvrtá hodina to jistí.
Celý týden jsem strávil u vody sám takže focení ryb, kterých nebylo málo bylo pro mě trošku složité ,ale něco se povedlo. 
Počasí, které hlásili, nebylo moc příznivé max 13 stupňů. Na jaro normalní, ale co se potom stalo nečekal nikdo. Celý týden teploty vzrostly. Teplota kolem dvaceti stupňů a voda měla 8-9 stupňů. Prostě paráda, jediný den kdy byla docela kosa bylo z pondělí na úterý v noci - 3,5 stupňů. Ryby braly spolehlivě a pravidelně. Nachytal jsem kolem 25 krásných kaprů. Kapři se pohybovali od těch nejmenších až po nej.  13,5 kg a tři pěkný ztracený. Nejvíc jich bylo od sedmi do desíti kilo. Zkrmil jsem 14 kg bojlí a 5 kg partiklu a nějaký kilo pelet. Nejhezčí týden jaký jsem u vody strávil. 
Járo v plném proudu tak ať vám to jezdí .......
 
Tady máte odkaz z týdenní výpravy   https://www.youtube.com/watch?v=oXeHPFtSYEY
 
                                                                                                                     s pozdravem za RKMB tým Irži
 
Sdílet: