Irži s brčkem na rybách.................

Odtud musí prijít nějaká pěkná ryba. Čeká nás týdenní výprava, tak uvidíme co prinese v těchto místech. Voda vůbec neteče a je čistá jako p…..! To se mi moc nelíbí, ale hlásí prívalové deště, tak se to treba spraví. První noc mi nějaký opatrný sumec ztrhává rybku, ale ještě šest dní predemnou, tak si z toho hlavu nedělám. Co se týče kaprů, tak Ondra zatím bez záběru. Kapri pres den vůbec nereagují, ale kapri tam jsou. Čistá voda je odhaluje v jejich království. Sice jsou malý, ale kde jsou malý tam budou i velcí. Odpoledne si hraju s cejny, kterí jsou aktivní až moc. Po trech dnech začínáme být nervozní, kapr ani sumec nic. Je neděle a všichni odjíždí, tak doufáme že ryby začnou žrát. Ráno konečně prichází Ondrovi záběr. Big boy v obalovačce zachutnal krásnému kaprovi s váhou 13,20 kg 83cm .

Já stále bez sumca: „no nedá se nic dělat.“ Jdu si udělat nějaký návazec a zkusím taky nějakého toho menšího kapríka. Ondra ještě pózuje s kaprem a očkem zkoukne vod. Jen vykrikne: „kde máš kaču“ na otázku jsem mu už nedokázal odpovědět a letím k prutu, prutce zasekávám. Zákon akce byla hned i reakce. Nevim, kde byla chyba, ale prut praská vejpůl.

Sumec je zaseklý, tak jak má být, ale boj bude těžší. Nečekám na nic a hned jdu do vody abych o sumce neprišel. Po asi patnácti minutách se sumec prevaluje predemnou. Pár bouchnutí po hlavě a sumec je můj. Měril 171 cm a vážil 30 kg. Ale co mě nejvíc zarazilo, že sumec zabral o půl desáté dopoledne a to je na našich vodách rarita, ale taky se to občas stává a já měl to štěstí. Nevím co bych v noci se zlomeným prutem dělal, ale asi i tak by to dobre dopadlo.

Krátké foto a rychle zpátky do vody. Pres den se chytat nedá, celejch šest dní pres den ani pípanec, taky se není čemu divit 30 stupnů ve stínu. Večery už jsou lepší, to už je ryba aktivnější a Ondra zdolává další rybu, ale ryba je chytrejší a o rybu prichází. O pár hodin pozdějc dostává lysce 65 cm 6 kg na big boye v obalovačce.

Do dvanácti se už neděje nic. Poslední noc ondrovi prichází záběr od porádné ryby, ale ryba si dělá co chce a po desetiminutovém boji vyhrává.,,Vyrízl se“ .Do noci už nic. Ráno se balíme a domlouváme se na další výpravu za pár týdnů zase tady……. S pozdravem Irži a brčko

Sdílet: 

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img> <iframe>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img>
  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ověření zda jste člověk nebo webový robot