Hruškov první místo

Hruškov 50 hod.jednotlivci – 1. Místo
Přijel jsem na závod už raději ve čtvrtek večer. Celý týden byly všude mlhy a než se strachovat, co bude ráno na naší oblíbené dálnici D1, to se raději v klidu vyspím. Ráno postupně začali všichni přijíždět na losování a mě se podařilo vylosovat lovné místo č. 12 a vedle sebe na č. 11 silného soupeře. Ale co už, když chceš uspět, musíš porazit všechny.
Po začátku závodu jsem nekrmil a snažil se přehazovat a odchytnout nějakou rybu přede mnou. Pod háček jsem jim dával boilies sprint a pva punčochu. Po 3 hodinách, kdy se u mě nic nedělo a soused chytl náhodně kapra, jsem se rozhodl ,když už opadla mlha a šlo vidět na druhou stranu rybníka, zaklipovat raketu, abych ji nerozbil o protější břeh. Jedno místo jsem krmil v 96metrech a druhé na 120 metrech. Do rakety jsem dával partikl a vždy pár kuliček euroboiliesu robin red a  boilies econom brutal fish. Pod háček jsem dával jin jang a nebo brutal fish s pop up.
První záběr přišel hned po setmění a do půlnoci jsem měl jako první všech sedm bodovaných ryb a do rána se mě podařilo ještě 3 ryby zvětšit. Celkově jsem měl v noci 14 záběrů a 2 ryby mě upadly. Po rozednění všichni ,jak na povel začali krmit a na vodu padaly rakety a mě bylo jasný, že je po záběrech a šel jsem spát na svůj oblíbený 1,5 hodinový interval, který se mě v noci ani jednou nepovedl dospat. Vždy jsem zdolával rybu a budík hrál v biwaku.
Přes den se nedělo vůbec nic, zkoušel jsem i zig rig v různých délkách, ale marně ! Na celém rybníku bylo mrtvo a nikdo nic nechytal. Těsně, než začalo zapadat slunce, jsem krmil a jen co raketa dopadla, přišel záběr. Jen co jsem kapra po zvážení pustil, hodil jsem pár raket a hned další záběr a než se setmělo, chytil jsem za tu chvilku 4 kapry-trošku jsem z toho nechápal a ostatní taky. V noci jsem dodržoval intervaly a podařilo se mě ještě nějakou rybu vyměnit za větší a ráno po rozednění kupodivu ryby braly, až do konce závodu. Celkově jsem udělal kolem 30 záběrů a to bylo na tu bídu neskutečný číslo. Nejvíce mě fungoval jin jang despota na kterého jsem hodně vsázel a nezklamal. 
Při vyhlašování jsem věděl, že to bude bedna, ale kvůli embargu na výsledky ,jsem  nevěděl  jak to přesně dopadne. Nakonec vše dobře dopadlo a letošní poslední pohár z větších 50ti hodinových závodů mě chyběl do sbírky-po 3.místě a nejtěžší rybě závodu,po  2.místě a  ted je doma i 1.místo !!!
Celkově jsme chytli plný počet 7 bodovaných ryb , jen 3 závodníci. Bohužel dalších 7 závodníků nezavadilo o kapra a můj výsledek po první noci,by mě už stačil na celkové vítězství.
Za Lastia tým David Sedláček
Sdílet: