Hruškov 50hod.-3.místo a nejtěžší ryba závodu

Vydal jsem se s Petrem na závody na Hruškov. Losování proběhlo tak, že jsem nejdříve vylosoval pořadí o los č. 4 a pak jsem i vylosoval místo č. 4. Po losování jsme se přestěhovali na místo a vše připravili k závodu.
Ihned po začátku závodu jsme všechny pruty poslaly k protějšímu břehu cca 130m a čekali, co se bude dít. Nekrmili jsme – pod háčkama jsme měli jin jang despotu, pop up a panáčky. První záběr na jin jang do půl hodiny a už jsme měli bodovanou rybu – super začátek. Další    3 záběry a ryby nám po cestě  spadly! Už jsem chystal jiné návazce a v tom další záběr a bez problému další bodovaný kapr, co potěšil a vrátil nás do klidu. Postupně jsme začali spombovat krmení – partikl, econom boilies brutal fish, krmný boilies a silver řadu broskyňa – chobotnica.
Záběry začaly přibývat a jako první tým jsme měli zapsáno 5 bodovaných ryb a mohli jsme postupně ryby zvětšovat a nejmenší škrtnout. K večeru se nám podařilo po dlouhém souboji přes několik týmů podebrat pořádného kapra, na jin jang despotu, který vážil 16,99 kg. Po tření byl bohužel prázdný a normálně by vážil víc. V noci jsme chytli pár ryb, ale žádnou jsme nevyměnili.
K ránu nám začaly záběry přibývat a směnili jsme 2 ryby za větší – super. Před polednem jsem měl jízdu zase na jin jang a ryba si jen brala metry silónu a nechtěla se mnou vůbec kamarádit. Šel jsem s ní přes 3 týmy vpravo a pak zase nazpátek k našemu místu a pak zase zpátky doprava, nedokázal jsem ji ani jednou pomotat a po přetahované se mě bohužel vyřízla – moc velká škoda !!!
Pořád jsme s Petrem makali a záběrů bylo dost a do večera jsme chytli další 2 ryby přes 10 kg. Petr a sousední tým mě parádně pobavili sérií strhaných spomb raket – na střídačku. Zažil jsem už hodně závodů, ale po sobě utrhlých 5 spomb raket – to jsem neviděl 
Poslední noc jsme makali a podařilo se nám zvětšit jen jednu rybu. Měli jsme 4 ryby přes 10 kg a bohužel jednu 9,24 kg. Do konce závodu se nám podařilo chytit ještě několik kaprů a i 2 amury, ale žádnou rybu jsme už nedokázali zvětšit !
Při vyhlašování nej ryby pořadatel přečetl váhu ryby 16,99 kg a k ní nás – mile mě to překvapilo , protože kecalové z jiných týmů mě říkali, že se chytl větší kapr.
3.místo jsme obsadili my a bohužel na 2.místo nám chybělo 0,29 kg!! To je bohužel ta naše 5.ryba, co měla pod 10 kg! Ale i tak jsme byli s 3.místem spokojení a s nejtěžší rybou závodu, kterou jsme chytli na jin jang, který potvrdil, že větší ryby na něj nejsou náhoda.
Chtěl bych poděkovat Petrovi, že vydržel makat a byl dobrým parťákem a rád s ním pojedu na další závody
 
Za Lastia tým David Sedláček a Petr Musil
 
 
 
 
 
 
 
Sdílet: