CANDÁTI

Mám den volna tak vyrážím na mé oblíbené místo na candoše. Tak pred měsícem jsem jim dal na frak, tak si ríkám, že by mohly znovu brát. Treba se štěstí znovu usměje.

Kolem desáté prijíždím kvodě. Zkouším rybičky, ale jen letošní červenky kolem čtyr centimetrů. Vyrážím na loďku, první na radu prijde twistr. Po hodině bez záběru prevazuji na olovo sháčkem a zkouším prívlač srybkou. Záběr na sebe nenechá dlouho čekat, že by konečně? Pri zdolávání cítím menší rybu. Zpodloďky vyjíždí krásný okoun ke triceti číslům. Daruji ho zpět vodě a prohazuji dále. Do půl hoďky prichází další záběr. Po krátkém souboji zjišťuji, že je to opět okoun zhruba stejný jako ten první. Jenže to není ta ryba pro kterou jsem si prijel kvodě, tak ho opět vracím. Snad už prijde candátek.

Dávám novou rybku a čekám. Čas plyne a nic, už ani ty okouni. Zhruba po hodině prichází razantní záběr. Zasekávám. Konečně cítím větší rybu. Po krásném souboji vytahuji candáta 54 cm. Konečně dali o sobě trochu vědět, i když minule jsem si zachytal víc.

Na odpoledne jsem byl domluvený sOndrou, že dorazí za mnou na ryby. Sjeho príjezdem měníme stanoviště na hlubší vodu. Držíme se hesla, Změna místa, ryba jistá.“ Po ukotvení prohazuji vodu. Na tretí nához prichází záběr. Vytahuji opět candáta skoro stejného jako pred tím, akorát o centimetr menší. Po vyfocení spredchozím candátem tohoto vracím vodě. Rybarím pro radost. Súsměvem napichuji novou rybku a šup sní do hlubin prehrady na toho ,,BIG“ candáta. Během dvouhodinového rybarení pricházejí další záběry. Ani jeden není od toho vytouženého, ale menší mezi 45 a 50 cm. I navzdory tomu jsem byl spokojený, krásně jsem si zachytal, což se nedá ríct o Ondrovi. Ten za celou dobu dostal jeden záběr. Jeho krásně žlutě fosforeskující tricítka se jim asi nelíbila oproti mé šestnáctce.

Byl to krásně strávený den volna Květošek

Sdílet: 

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img> <iframe>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img>
  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ověření zda jste člověk nebo webový robot

Komentáře

Doporučuju tento recept na candáty :) https://www.rybo.cz/candat-recept-podle-meho-taty/