3.místo Winter cup Zaječí

Na tenhle dlouhý listopadový závod  na  6 nejtěžších ryb, kde jsem ještě nikdy nechytal jsme jeli ve třech. Losování jsem vzal na sebe a pořadí o losování místa se „povedlo“ – losnul jsem č.1 !! Aspoň jsem měl na výběr ze všech čísel a vylosoval jsem č. 15 na ostrově, kam jsme vše museli nosit.

Po začátku závodu jsme postupně měly záběry a všech 5 ryb nám při zdolávání upadlo !!! Po těchto nezdarech se nám začalo dařit a ryby už končily v podběráku, převážně to byly ryby okolo 7-9 kg – bohužel pro nás se bodovalo od 10 kg.

Druhý den brzy ráno jsem musel plánovaně odjet ze závodu na delší čas pryč a nechat kolegy bojovat samotný a jen „radit“ přes telefon co a jak. Po návratu jsme probraly co a jak a hned jsme změnili taktiku a výsledkem byl  po prvním náhozu kapr 15.24 kg !! Po nachytání plného počtu se nám dařilo přepisovat nejmenší ryby za větší a drželi jsme se kolem 5.místa.

V sobotu večer se  podařilo zdolat vizu kolem 180 cm a cca 50 kg, což jsme si přáli jen za dne, ale naštěstí nezamotala všechny pruty – z čehož jsme měli obavy. V neděli ráno se nám podařilo přepsat ještě jednu rybu a věřili jsme, že se nám podaří chytit do konce závodu ještě nějaký místní mohykán! Nepřestávali jsme makat a věřit a cca 3 minuty před koncem jsem zasekl rybu. Po zaznění klaxónu konce závodu jsme zavolali na vedlejší týmy, že zdoláváme rybu. Po pár minutách se podařilo a kapr byl v podběráku a při nesení na podložku jsme se na sebe smáli a věděli, že to budou body na přepis a taky, že jo – krásných 14.47 kg!!! Dali jsme se do uklízení a odnášení věcí do auta a byli jsme zvědaví, jak to dopadne. Celý závod jsme krmili partiklem a boiliesem od Lastie.

Při vyhlašování jsme se dozvěděli, že naše poslední ryba v závěru-pro nás zlatá!! - nás posunula z 5.místa na 3.místo, což pro nás bylo z místa, kde jsme seděli a okolo to moc nebralo, super umístění a letošní 9.pohár ze závodů je můj. Velký podíl na výsledku má celý tým – prostě tým makal podle představ a perfektně jsme se doplňovali.

Za Lastia -Proficarp Znojmo –David Sedláček,Franta Heřmanovský,Radim Valenda

Sdílet: