3.místo na DAfishing Lastia cupu Dešná 2015

Letošní první závod jsme s Harym podnikli na Dešnou na Dafishing Lastia cup 10. - 12. 4., na který jsme se moc těšili. Známá jména v soupisce týmů dávali tušit zajímavý závod.

Po losu jsme měli smíšené pocity, jelikož místo zhruba uprostřed “louky“, kde se dá dostat na volnou vodu bylo dobré, ale místa z obou stran hned vedle nás si vylosovali silné týmy a bylo jasné, že to bude boj. Po startu závodu se nám hned během prvních minut podařilo zdolat 3 ryby, z toho dvě bodované, takže začátek super a ve svižném tempu. Záběry začali chodit jak ze sloupce, tak ze dna. V odpoledních a večerních hodinám záběry trošku ustaly, protože celé odpoledne bylo takřka bezvětří a svítilo sluníčko, takže se začali rozchytávat mělčiny. I naši sousedi měli na kontě několik ryb a skóre bylo naprosto vyrovnané. Do setmění, jsme ale ještě nějaké body udělali a na přelomu pátka a soboty jsme měli asi 70kg a 4. místo v průběžném pořadí. Noc byla naprosto tragická, naštěstí nejen u nás ale i na většině rybníka kromě sahary a lesa na mělčinách, kde bylo vidět, že tam jim ryby najeli. Až k ránu s rozedněním se nám začalo zase dařit a udělat nějaké ty potřebné body. Okolo 8. hod ráno za námi přijíždí Květošek jako třetí do party.  Během odpoledne se docela rozchytali i naši sousedi z obou stran a my jsme na ně ztráceli již několik ryb, ale pořád máme šanci je dohnat, protože občas také chytneme bodovaného kapra. K večeru přichází bouřka a déšť, po kterém máme několik cenných záběrů od bodovaných ryb. S večerními výsledky se dozvídáme, že jsme v průběžném popřadí na 6. místě bez započítaných ryb co jsme pochytali na večer, takže na bednu neztrácíme moc, protože je to velice vyrovnané. Trochu se utrhl tým chytající na č. 5 v lese, kde ryb bylo evidentně dost a měli tam klid. Noc byla opět ve znamení zoufalého vymýšlení, protože ryby začali komunikovat opět a okolo 4. hod ráno. Nedělní ráno je pro nás rozhodující. Daří se nám a přechytáváme sousedy. Bohužel Květošek musí předčasně odjed tak dochytávame zase ve dvou. Tým vpravo víme, že už asi nedáme, ale jedeme až do konce a se Slováky nalevo je to přetahovaná doslova do poslední minuty! Harymu těsně před koncem padá slušná ryba a my jen doufáme, aby nás nestála stupně vítězů. Když jsme to tak nějak spočítali, tak jsme zjistili, že jsme Slováky dali, ale teď záleží, co se dělo na sahaře. Při vyhlašování stojíme a netrpělivě čekáme. Na 5. i 4. Místě zazněli týmy ze Slovenska a my jsme věděli, že je to doma a máme 3. místo. Druzí skončili naši sousedi zprava, na které jsme nakonec ztráceli jen asi 15kg a vyhrál tým na forhontu v lese na č. 5. Opravdu super závod a jsme strašně rádi, že jsme se umístili, protože to bylo strašně těžké.

Jako nástraha nám nejlépe fungovali Lastia Qeen pop-up peletky ve sloupci, které jsme taky někdy obalovali v prášku booster powder. Ze dna sice bylo trochu míň záběrů, ale nejlépe šlapali opět boilie 14mm v dipu chilli noc carne. Krmili jsme Chilli con carne, Eurovkama, Economicem fruit cokteil, peletkama 12mm - ryba a do sloupce jsme míchali kaši z atraktivních Premium krmítkovek maggi a citron.

Díky Davidovi za dobrou organizaci závodů a už se nemůžeme dočkat dalšího DAfishing Lastia cupu na této vodě na podzim, kde nesmíme chybět.

Za Lastia tým cz Tomasson a Hary

 

Sdílet: