2.místo Bohušice 50.hodin jednotlivci

Na tenhle závod v silné konkurenci 30 jednotlivců jsem se opravdu těšil a přál jsem si vylosovat místo u lesa č. 1-10 a nebo na hrázi 21-30. Samozřejmě jsem losnul č. 17 skoro v rohu rybníka !!! Po začátku závodu okolo mě všichni začali házet spomb rakety a ryby odjely z rohu pryč a my smutně koukaly, jak chytají místa u lesa a na hrázi. 
Do večera jsem chytil náhodně jen nebodovaného kapra pod 6 kg a při výsledkách jsem byl na 16-30 místě, což je pro mě 30.místo!!! 
První bodovanou rybu jsem chytil až po 14,5 hodinách od začátku závodu o půl jedné v noci a od té doby to už začalo vypadat, jak na závodě. Do rána jsem připsal nějaké body a při výsledkách v sobotu v 10 hod. jsem byl překvapen – já a na 4.místě, za mnou tlačenice a na 3.místo docela dost chybělo. 
Do večera jsem připsal důležité body a kapr k 11 kg na jin jang mě dostal na 3.místo. Při posledních výsledkách mě na 2.místo chybělo poměrně dost a věděl jsem, že musím pořád makat, abych aspoň to 3.místo udržel a na top fleky, co vedly závod jsem si moc naděje nedělal. V noci se mě dařilo postupně přidávat nějaké body a do konce závodu jsem se nezastavil a přes hromadu nebodovaných kaprů se několik bodovaných podařilo a i pěkný lysec opět k 11 kg se podařil -nechal se zlákat na jin jang. Celý závod jsem přikrmoval partiklem, euroboiliesem a ekonomem. Nejvíce nejtěžších ryb jsem chytnul na jin jang a sprint. 
Po skončení závodu jsem vše promočené uklidil a čekal na vyhlášení, kde mě už hlavní pořadatel ujistil, že bedna bude, protože bych vyhrál průměr tří nejtěžších ryb. Ale protože budu na bedně – tak tu cenu nedostanu. Při vyhlašování 3.místa jsem byl překvapen – nebyl jsem to já, ale jeden top flek a já jsem ho dokázal porazit a nakonec jsem skončil na 2.místě – super výsledek a po prvním dnu závodu – bych to považoval za nemožné!!! 
Za Lastia tým David Sedláček 
 
Sdílet: