2. místo a nejtěžší ryba závodu RKMB Korytník – 50hod.

 

Tento závod jsme absolvovali v sestavě – já, Hary a Béďa. Před ranním losováním jsme se dohodli kdo bude losovat a hlavně jaké místo lovu vylosovat. Místa od 13 do 25 k hrázi by jsme rádi brali, mělčina se nám už moc nezamlouvala na tuhle pozdní podzimní dobu.

Losování o pořadí se ujal Hary a vylosoval č. 13, což bylo dobrý.  Losování o lovné místo jsem se ujal já a po vytáhnutí č. 15 jsme byli spokojeni. Přestěhovali jsme se na lovné místo, postavili biwaky a domluvili jsme se kdo a co bude chytat a na co.

Na tomhle rybníku jsme už několikrát závodili a tak jsme se domluvili, že na začátku nebudeme vůbec spombovat, a odchytáme ryby na lovném místě.

Po startu se nám podařilo chytnout několik – bohužel nebodovaných kaprů, kteří měli těsně pod bodovanou váhu 2kg a sousední tým postupně nějaké – sice těsně bodované kapry nachytal a týmům vlevo od nás se dařilo dělat více záběrů.

My jsme pravidelně přihazovali kobrou Euro Boilies a Econom Brutal Fish a Royal Pepper a z řady Silver broskyňa – chobotnica a pravidelně přehazovali pruty. Po pár hodinách se nám podařilo konečně chytit prvního bodovaného kapra s váhou 2,01kg a při vážení jsme měli záběr a bohužel kapr měl 1,99kg nebodovaných !!

Pár týmů už nějakou tu bodovanou rybu měli a sousední tým byl se 4 rybami ve vedení a mi kolem 6.místa.

Do večera se nám podařil jeseter s váhou přes 3kg a poskočili jsme na 5.místo a očekávali jsme noc. Bohužel přes všechnu snahu – pravidelné přehazování, trochou přikrmování a střídání u prutů – jsme se dobře vyspali a ryby asi taky.

Od rána jsme začali postupně tahat ryby, bohužel hodně nebodovaných. Podařilo se nám za sebou zdolat 3 bodované kapry a po vyfocení a puštění jsem měl záběr a hned bylo jasný, že ryba nebude malá a po 20minutovém boji jsme kapra podebrali a tipy Bédě a Haryho byly přes 10 kg. Já jsem kapra viděl jen přes síťku a šel jsem hned nahazovat nachystaný prut. Tento kapr si zasloužil štamprličku slivovice a věděli jsme, že nás posunul dopředu.

Po příchodu rozhodčích a kolegy ze sousedního týmu – chodí vždy na vážení pro kontrolu, jsme kapra zvážili a bohužel náš odhad byl špatný, kapr měl váhu 9,30kg a zálusk na nejtěžší rybu závodu nám vzali rozhodčí – jeden tým má jesetera s váhou 9,50kg!!

Díky tomuto kaprovi jsme zlomili Bédě, aby s námi zůstal závodit a neodjížděl domů za svou novomanželkou – tato situace si žádá, aby žena počkala!!

 

Udělali jsme pár fotek a pokračovali jsme dál. Měli jsme to perfektně rozdělené – Béďa po každém záběru trošku přikobroval a pravidelně jsme přehazovali. Do večera jsme udělali ještě pár nebodovaných a 1 bodovanou rybu a doufali, že noc bude lepší, než ta předešlá. V noci jsme se zase pravidelně u prutů střídali a přehazovali a přikrmovali. Sice jsme několik záběrů měli, ale bohužel nobodovaných.

V neděli ráno jsem měl pomalý padák a po zaseknutí bylo hned jasné, že ryba nebude malá. Postupně jsem zdolával a když byla tak do 20m od břehu, namířila si to k hrázi přes vedlejší týmy a tak jsme se s Béďem a podběrákem vydali za ní. Postupně jsme se proplétali mezi pruty a stojany a prošli jsme přes 6 týmů – 24 prutů a nikomu jsme se nedotkli silonu – včas jsme pruty zvedli a nebo majitelé prutů. Po chvilce se nám podařilo rybu zahlédnout a i podebrat – byl to velký jeseter. Naše radost z tak velké ryby a způsobu podebírání byla veliká, věděli jsme, že jsme na tom dobře, ale tým, co byl před námi na 1.místě, taky něco pochytal a kvůli výsledkovému embargu jsme nevěděli.

Odnesli jsme jesetera na podložku a ihned přišli rozhodčí a hned jsme vážili. Jeseter má váhu 9,60kg, což je zatím nejtěžší ryba závodu – super. Pár fotek a hned zpátky do práce, ještě je čas do konce závodu zabojovat o 1.místo.

Do konce závodu se nám podařilo chytit ještě několik nebodovaných a 2 bodované ryby. Udělali jsme pro to maximum a celý závod jsme všichni dřeli – tak uvidíme, jak to dopadlo. Věděli jsme, že sousedům jsme utekli o dost, ale snad nikdo jiný nezachytal!! Krmili jsme převážně kobrou Econom Boilies, pod háčkem nám nejvíce fungovali Queens peletky a Lastinky s krmítkem, na které jsme dávali pastu HNV se směsí Premium – Halibut a česnek. Pár záběrů jsme měli i na Boilies 14 a 20mm v dipu s olovem a PVA punčochou, ale krmítko bylo účinnější.

Uklidili a odnosili jsme věci do auta a hurá v očekávání na vyhlášení. Před vyhlášením umístěných se vyhlašovala nejtěžší ryba závodu a byli jsme to mi – tak máme obrovskou radost.

Na 3.místě skončili kluci vedle nás. Na nás zůstalo 2.místo, z kterého máme obrovskou radost. A na 1.místě jsou kluci z Havl.Brodu.

Chtěl bych poděkovat Tomášovi za dobrou organizaci závodu, Béďovi a Harymu – že makali a že jsme si i závod užili a ve 3 lidech perfektně zvládli.

Za Lastia tým David, Hary, Béďa.

Sdílet: