2. místo 50 hodin Hruškov

Na tenhle závod, kde se počítá součet 7 nejtěžších ryb, jsem se vydal s Františkem. Losování jsem se ujal já a vylosoval místo č. 10, což je na velké ryby horší . Větší ryby se drží více u hráze na hloubce, ale co už naděláme – budeme chytat co umíme !!!
Dohodli jsme se, kde kdo bude chytat a na co a připravili jsme biwaky a vše potřebné a čekali na začátek. Po 4 hodinách závodu se mě pomale přilepil swinger a po zvednutí prutu silný tah a po chvilce jsem tušil, že to nebude malá ryba !!! Po dlouhém boji kolem 20 minut se nám podařilo podebrat kapra s váhou 16,73 kg a začátek se hodně povedl .
Jako první  tým jsme měli nachytaný plný počet ryb a postupně jsme je měnili za těžší. V sobotu v noci se povedlo Frantovi chytnout kapra 18,8 kg a podle boje-neboje, kdy jsem mu ho měl podebrat a nechtěl  jsem, že mu nebudu podebírat prcka,ale po podebrání jsme se oba až lekli – co jsme to chytli za monstrum !!! 
V neděli ráno to přestalo úplně po celé vodě brát a my- pokud chceme pomýšlet na bednu,  jsme potřebovali , podle výsledků přepsat aspoň jednu rybu přes 10 kg!
Necelých 5 minut před koncem závodu, se mě rozjel prut a kapra se nám podařilo podebrat cca 10 minut po konci. Hnedka jsme věděli, že domů brambory nepovezeme a bude to bedna! Kapr má 10,3 kg a tak jsme s radostí začali uklízet věci.
Při vyhlašování  4.místa jsme trošku trnuli, ale v pohodě by jsme zvládli i 3.místo bez posledního kapra. Při vyhlašování 3.místa jsme se už zvedali, ale my jsme to nebyli !
2. místo je naše a měli jsme z toho obrovskou radost a byla škoda, že se nám nepodařila nejtěžší ryba závodu, ta nám unikla o 120 gramů!!! Pochytali jsme hromadu kaprů a závod jsme si užili.
Za Lastia tým David Sedláček a Franta Heřmanovský.
 
Sdílet: