10 dní na přehradě

Na začátku srpna jsem vyrazil na mou nejoblíbenější vodu na 10 dní. V hlavě se mi promítají fotky pěkných kaprů, které jsem tu ulovil a doufám , že se tentokrát taky nějaký splete. Pripravil jsem si asi 16kg boilie z mé oblíbené směsi Homér. Jako pred každou delší výpravou jsem si jezdil predkrmovat 4 dny dopredu. Ze začátku větší množství partiklu i boilie a také pelety Halibut+. Potom už jsem dávky ubíral.

Na místo prijíždím už ve čtvrtek večer. První večer jsem bez záběru. Kontakt s kaprem prichází v pátek večer okolo desáte. Je to pěkný lysec 73cm s váhou k 8kg. Další den prichází záběr v tu samou dobu od kapra podobné velikosti. Je to také vysoký lysec pres 7kg. V neděli ráno dostávám do podběráku do tretice lysce menší velikosto okolo 65cm. Nedělní noc bohužel žádný záběr neprináší. V pondělí v podvečer se nad prehradou stahujou mračna a začína silně pršet a foukat. Silná bourka se prehnala a já čekám nějaký záběr. Ten zanedlouho prichází a po pěkném boji mám v podběráku konečně porádnou rybu. Pěkný šupináč 87cm a bez 5dkg 14kg. Porád trochu poprchává a já se fotím s pěkným šupíkem. Zabral na Homéra 2 kuličky. Do 20min od nahození prichází další záběr také od šupiho 74cm dlouhého s váhou pres 7kg. Kapri jsou pri chuti. Já po dalším záběru pricházím o kapra, který mi padá u brehu z háčku. Velikost asi 8-10kg. Ráno jsem zdolal ještě jednoho šupi 71cm. Tohle byla úspěšná noc. Doufám, že takových bude víc. Takových nocí se ale nedočkávám. Další 3 dny jsou pro mě tragické protože hladina prehrady po bource začla rychle stoupat a kapri rezignují. Záběr který jsem měl je akorát od sumečka 75cm. I Hary, který zamnou prijel na jednu noc má záběr od sumíka 91cm. Tito nezvaní hosti mi asi pěkně luxují krmné místo. Další kontakt s kaprem mám až čtvrteční noc a je to hned pěkný kousek 10kg šupináč. Po zbytek výpravy mi každou noc prichází jen jeden záběr, ale i zato jsem rád, protože je pres den pěkné vedro. Z pátka mám záběr od pěkného šupináče s ohromnou ocasní ploutví, který má 9,2kg. Ze soboty na neděli zdolávám menšího kapra okolo 65cm, ale pěkný zážitek mám s posledním kaprem této výpravy, který zabral v neděli okolo poledne těsně pred odjezdem a porádně mě povodil na loďce. Jeho velikost jsem odhadoval určitě pres deset kilo, ale když jsem ho potom uviděl na hladině, tak jsem tomu nemohl ani uvěrit, že takový kapr dokáže vyvinout takovou sílu. Měril 70cm a váhu okolo 7,5kg. Jeho výška, bojovnost a zbarvení z něj dělala klenot mezi kapry. Po pár fotkách balím a jedu domů.

Zkrmil jsem asi 14kg Homéra a 10kg pelet Halibut. Chytal jsem na Homéra, ať už na jednu 20mm kuličku nebo dvě, nebo na Homéra s peletou a vetšinu nástrah jsem ještě obaloval těstem Homér.

S pozdravem a práním pěkných úlovků… Tomasson

Sdílet: 

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img> <iframe>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img>
  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ověření zda jste člověk nebo webový robot