První víkendovka

Po velmi krátké zimě, kdy se dalo i nějaký čas vyjet přes den na ryby, jsem se dostal i na víkend. K vodě jsem dorazil v pátek chvíli před západém slunce, takže jsme s Davidem jen rychle vše nachystali, naházeli všechny pruty do vody, sedli si a vychutnávali jsme si večer na rybách.
První záběr mi přišel až ráno, kdy jsem přehazoval pravý prut, ale zásek byl do prázna, nezbylo mi nic jiného než zakroutit hlavou.
Celou sobotu nám nepřišel žádný záběr i přesto že jsem zkoušeli vše možné i nemožné. Nakonec jsme šli spát s tím, že první víkend asi nic nevytáhnem.
Ráno mi ale naštěstí přišel záběr na pravý prut, po hladkém zdolání jsem dostal na břeh prvního většího lysce, přišel na L-38 s Hook boiliem 14 mm steak od Lastie. Říkáme si, že by se to mohlo snad ještě rozjezdit, protože oproti sobotě je nebe bez mraků a pěkně se otepluje.
Hodinu před odjezdem mi přichází ještě jeden záběr na dvě kuličky Hook boiliem steak a chilli con carne. Výsledkem byl asi stejně těžký kapr jako ten první. Po asi dvaceti minutách mi přišel záběr na stejnou sestavu jako před chvíli, ale ryba mi po chvíli padá.
Zakrmoval jsem řepkou, kukuřicí a economic boiliem- Royal pepper od Lastie
Takže sezona je zahájená, teď jen jezdit na ty naše šupinatý kápoše

Bedřišák

Sdílet: