Na čtyři dny

Vyrazit opět na více dní na ryby mě potěšilo, ale počasí, jak ve škaredým snu. Během výpravy se voda ochladila o 4 stupně a neustále se měnil směr studeného větru. Chvilku sluníčko a za chviku zase zataženo.

Krmil jsem si dvě místa – jedno jen pár kuličkami sépia a pod háčkem vždy to stejné s pop up. Druhé místo  pro rychlejší chytání – euro, econom a silver boilies a pod háčkem pop up a 14 a 20 mm HNV v dipu. Nejvíce se mě dařilo poslední večer, kdy začalo pršet a voda mě valila biwakem a pod lehátkem jsem měl jezírko. Nachytal jsem hodně kaprů od 55 – 75 cm a nejtěžší měl 7 kg. Bohužel o největšího kapra na sepii jsem přišel – 3x jsem zdárně z lodě vykotvičkoval silon, když už jsem kapra viděl těsně vedle lodi – odhad určitě 13 kg, nabral si to pod loď a než jsem se přetočil pod motorem, najel do potopených větví a keřů. Sice jsem ve hloubce 2,2 m dělal všemožné, ale bohužel návazec uřízl o slávičky a bylo dobojováno.

Na to bídné počasí, kdy nikdo okolo skoro nic nezachytal, jsem odjel dom spokojený a všechny věci jsem doma musel sušit.

Za Lastii Sedláček David

Sdílet: