Irži a jeho TOP začátek sezony 2020

Nastal rok 2020 a mě se podařilo navázat spolupráci s výrobcem boilies a to firmou MASTODONT BAITS o které jsem slyšel již od kamarádů. Slovo dalo slovo a já se nemohl dočkat kdy produkty otestuji naostro na svém oblíbeném revíru.
 
První únorový víkend byl ve znamení vysokých teplot a slunečného počasí. Tak proč nestrávit, hned napoprvé, tři dny u vody. V pátek ráno po noční šichtě jsem vyrazil na svou oblíbenou řeku Labe. K řece jsem přijel ještě za tmy. V klidu jsem nanosil věci k vodě a čekal než se rozední. Se svítáním přicházel vítr, který zesiloval víc a víc. Postavit bivak rozhodně nebyl lehký úkol, ale netrvalo dlouho a já už máčel klacky ve vodě a užíval prvního lovu. Nástrahu jsem zvolil MASTODONT boilie Ak-čko a popka mango. To se zdálo jako nejlepší volba. Tak jsem to tam nabyl a netrpělivě čekal co se bude dít v následujících hodinách. Celý pátek jsem očekával aspoň náznak rybí aktivity a první rybu v tomhle roce. Bohužel dvaadvacátá hodina mě ujistila v tom, že dnes tomu tak nebude. Ještě večer chystám vše na ráno ,ať nemusím se zalepenýma očima vymýšlet. Kuličky jsem nesundával. Lehce rozmočené kuličky jsem namočil do dipu ať se pěkně nasáknou a tím zvýší atraktivitu. Nachystal jsem si pva, které se skládalo s methodmixu fruit storm a nadrceného boilie Ak-čka. Nakonec jsem vše zalil dipem AK.No tak to bych sezobnul i sám. Všechno je na ráno nachystaný a já už v klidu usínám a přemýšlím nad dalším dnem.
 
Budík. Je to tady, pátá ranní a já už netrpělivě vyčkávám na záběr. Kecám šel jsem si hned lehnout jak byly montáže na svých místech :-D
 
Po hodině lovu už zabírám a zničeho nic slyším ten očekávaný zvuk. Krátké pípnutí, které mě probírá ..... a znovu.
 
Jak jsem se dostal z bivaku nevím, ale v ruce držím prut a na druhém konci rybu. Ruce nohy se mi klepou, jak kdybych chytal poprvé. Po krátkém souboji leží předemnou první, krásný labský lysec. Váha ukazuje rovných 8 kg, na to, že je únor tak úplná bomba. Prvni ryba roku 2020. Foto čau a pusu. MASTODONT jede a volba boilie AK-áčko byla správná.
 
Netrvalo to ani pět minut a za zády slyším, ”rybářská stráž” v únoru jo, dobrý. Samozřejmě vše dopadlo bez problému.
 
Po odchodu rybářké stráže, nabuzen rybou, usedám do křesla a netrpělivě čekám na další záběr. Ale z minut se staly hodiny a já chytám aspoň bronz. Krásné únorové počasí a 14 stupňů ve stínu co víc si přát. K večeru se za mnou přijel podívat MASTODONŤÁK Jarry Paďour. Seznámit se s novým členem a pokecat o čem jiném než o rybách. Naše povídáni bylo přerušeno nečekaně tónem.... ,,,Tak uvidím aspoň cejna prohlásil Jarry". Z jara ty potvory šupinatý berou hrozně opatrně a taky to tak bylo. Swinger se lehce přilepil a já viděl jak se pomaličku ohýbá špička. Bylo to jasný. Zásek seděl na sto procent a já si vodím dalšího labáka. Šupináč krásně tmavě zbarvený. Po zvážení super 9 kg. Opět Ak-čko s mangem. Prostě bomba, radost ohromná.
 
Je vidět, že boilie Ak-čko si umí dobře poradit se studenou vodou. Funguje na sto procent. S koncem sobotního dne mě čekal ještě jeden a poslední záběr. Kapr o váze 8 Kg. Ryba přišla po 21 hodině, na co jiného než opět na AK.
 
V neděli odjíždím ráno po desáté hodině , bez záběru. Avšak spokojený a plný zážitků se vracím k rodině a už přemýšlím nad další vypravou............Lovu zdar a hodně úspěchu v roce 2020
 
Za RKMB a MASTODONT BAITS Jiří Irži Dušek
Sdílet: