96 hod. ICE CARP CUP Hruškov – 3.místo a poslední bodovaná ryba závodu

Necelý týden před závodem jsem si všiml na Mrku propozic a zkusil jsem zavolat, jestli je ještě volné místo a naštěstí bylo. Někdo to kvůli výhledu mrazů a špatného počasí vzdal.

Ve středu 9.listopadu jsem ráno dorazil a pěkně mrzlo -4stupně. Prošel jsem si rybník a hned věděl, kde bych chtěl vylosovat – u hráze, v největší hloubce, kde budou ryby. Vylosoval jsem si samozřejmě předposlední místo na mělčině !!!

Připravil jsem si vše potřebné k lovu a čekal na začátek závodu. Nahazovat se smělo až po začátku a tak jsem postupně zaklipoval prut a nahodil, než jsem stačil zaklipovat 2.prut, měl jsem záběr co potěšil, ale kapr bohužel neměl 70 cm a tak se nevážilo – škoda. Postupně jsem zaklipoval všechny pruty a spombový do vzdálenosti 128m k protějšímu břehu a věděl jsem, že to bude v prstu bolet, až začne mrznout!

Krmil jsem celý závod krmným boiliesem masový, euro boiliesem – fish mix a silverkou česnek vše nakrájené a s troškou partiklu do rakety. Do večera jsem chytl 5 nebodovaných kaprů a ten 5.kapr měl 69,5 cm – bohužel! V mrazivé noci jsem byl bez záběru a po rozednění pěkná jízda a bodovaný kapr na sněhu – super. Přes den se sníh rozpouštěl a záběr přišel až po obědě, ale bohužel nebodovaný kapr.

Do setmění jsem chytl ještě jednoho nebodovaného a na noc jsem si moc nadějí nedělal, ale konečně první záběr po tmě přišel kolem půlnoci od nebodovaného kapra.

Celý pátek jsem bohužel neměl záběr a ani v noci, počasí stálo za to – pršelo se sněhem a k ránu přimrzlo – pípáky zamrzlé a ani kličky na navijáku se nechtěly točit – docela extrém, ale i tak jsem poctivě ve dne i v noci pravidelně po maximálně 2,5hodinách chodil nahazovat.

V sobotu po obědě přišla pomalá jízda a kapr pěkně na ledovou vodu bojoval a po naměření přes hranici 70 cm se vážilo, lysec vážil pěkných 8,70 kg.

V sobotu v noci se mě podařilo zdolat kapra s váhou 11,80 kg a hned jsem byl ve hře o 1.místo, na které mě moc nechybělo ! Do rána jsem zdolal ještě 2 nebodované kapry a doufal jsem, že do konce závodu do 12 hod. se podaří zabodovat, ale v noci pěkně přituhlo, až na -6 stupňů a při rozednění jsem měl před sebou z půlky zamrzlý rybník. Zkusil jsem přehodit prut, ale led už byl moc silný a nepotopil jsem silón a tak jsem nemohl chytat, jak jsem potřeboval !!! Kolem 10.30hod. se led pomalu posunul a tak jsem okamžitě začal zkoušet přihodit v raketě methodmix a udělat záběr, ale bohužel se nepovedlo.

Všechny ryby byly chyceny na boilies pop up a nebo 2 queen pelety pop up vždy s přidáním pasty.

Poklidil jsem všechny věci a přesunul jsem se na vyhlášení. Podařilo se mě chytit poslední bodovanou rybu závodu, za kterou byla odměna a celkově jsem skončil na pěkném 3.místě. Na 2.místo mi chybělo 1,32 kg a na 1.místo 2,28kg, ale na to se nehraje.

Chtěl bych poděkovat pořadateli- Jardovi, za super přístup ke všemu a ceny pro každého a Víťovi za pěkný rybník, na který se rád na závody vrátím.

 

Za Lastia tým David Sedláček

 

Sdílet: