6 dní na jihu v rákosí

Na tuto výpravu jsme se s Harym dlouho těšili. Konečně nadešel den odjezdu. Odjíždíme v neděli z důvodu toho, abychom se dostali na naše oblíbené místo, které dobře známe a také se nám to po příjezdu podařilo.

Vyzbrojeni ostrými náboji od Lastie se vrháme do boje. Máme sebou top produkt Sépiu, dále také Tuňáka 24mm, trochu Despoty a nějaké Euro a Ekonom boilie na rozjetí našich krmných míst.

První den, jakožto tradičně jsou záběry od menších kaprů. Večer slyšíme větší ryby se třít v rákosí kus od nás, a tak přemýšlíme jestli jsme netrefili zrovna špatné období. No uvidíme.

V pondělí se nám daří zdolat už i pár větších kaprů než předešlí den okolo 70cm a Hary má záběr od 9,5kg šupíka.

Další dny se nesly ve znamení snažení se o nějakou větší rybu, ale stále nám najíždějí ryby do 10kg. Jeden prut dávám i trochu stranou mimo krmné místo, ale ani to, ani dvě 24mm nástrahy nepomáhají. Některé dny jsou na záběry trochu slabší a jindy bylo zase záběrů, že jsme neměli všechny čtyři pruty ve vodě např ve středu a v pátek. Pátek byl ze všech dnů asi nejlepší. Podařilo se několik ryb přes 70cm 7-9kg, ale hranice 10kg se nám stále nedaří překonat. I přesto, jsme rádi za záběry, které máme a jsme rádi, že ryby berou i ve dne. Sice jsme museli najít místo trochu v mělčí části, kde se dno zvedá, ale vyplatilo se.

V sobotu balíme a jedeme domů. Byla to dobrá výprava, užili jsme si ji a těšíme se až se na naše oblíbené místo zase vrátíme.

 

S pozdravem za Lastia cz Tomasson a Hary

Sdílet: